Montalbano: Άρωμα Σικελίας στην Κολοκοτρώνη

Παρουσίαση εστιατορίου

Ελένη Νικολούλια

Το να επιλέγεις το κέντρο της πόλης για να ανοίξεις μία νέα επιχείρηση θα μπορούσε να θεωρείται κλισέ.

Το να προτείνεις όμως κάτι διαφορετικό και μάλιστα τόσο ενδιαφέρον αρκεί για να σε κάνει να το επισκεφθείς. Και να το προτείνεις και σε άλλους. Και να ξαναπάς.

Το Montalbano είναι κάτι ανάμεσα σε μπιστρό και ζαχαροπλαστείο. Σε σημείο χαλάρωσης ή και σε σημείο συνάντησης.

Είναι τέλος πάντων μια στάση στην οποία εύκολα βρίσκεις ό, τι σου έλειπε ως τώρα και που κυρίως δεν πλασάρεται ως cocktail bar όπως θα ήταν αναμενόμενο για μια “νέα άφιξη στο κέντρο”.

Εδώ ερχόμαστε για αφράτη φοκάτσια και σφολιάτα με προσούτο. Ζητάμε νόστιμη κρεμμυδόπιτα ή ψητό καλτσόνε με ντομάτα, χοιρομέρι και λαχανικά.

Καθόμαστε στα χαριτωμένα ροζ σκαμπό του ή στα μανουάλια που χρησιμοποιούν αντί για τραπέζια και ζητάμε καφέ ή κάποιο από τα ενδιαφέροντα ροφήματα σοκολάτας του. Συνοδεύουμε απαραίτητα με cassata, ένα παραδοσιακό γλύκισμα από τη Σικελία με ανθότυρο, γλασαρισμένο με φρούτα και κομματάκια σοκολάτας ή μια πάντα δροσερή torta al limone.

Επιπλέον, σημειώνουμε και τις Aperitivo βραδιές που ενδείκνυνται για χαλαρό after office με πιάτα στον μπουφέ, αλλά και τις σπιτικές μαρμελάδες που οι Giuseppe και Maurizio Alito φτιάχνουν με παραδοσιακές συνταγές από την Ιταλία.

(Κολοκοτρώνη 12, Αθήνα)