Εστιατόρια της Αθήνας που ξεχωρίζουν για το design τους

Έξι μαγαζιά που εντυπωσιάζουν με την αισθητική τους

Είναι ωραίο να τρως σε περιβάλλον με στυλ και άποψη. Το design δεν έπαψε ποτέ να παίζει σημαντικό ρόλο στους χώρους εστίασης, ενισχύοντας- σε συνδυασμό με τις γεύσεις- την αυθεντικότητα της εμπειρίας.

Ξεχωρίσαμε κάποια από τα εστιατόρια της Αθήνας, που κεντρίζουν το ενδιαφέρον όχι μόνο με το μενού τους, αλλά και με τον σχεδιασμό τους.

Αν σας αρέσει να απολαμβάνετε το φαγητό ή το ποτό σας σε χώρους με ξεχωριστή ατμόσφαιρα και αισθητική, τα παρακάτω μαγαζιά αξίζει να μπουν στη λίστα σας.

Artisanal

To Artisanal Lounge and Gardens αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή all day εστιατόρια-μπαρ της πόλης, τόσο για την ποιότητα της γαστρονομικής εμπειρίας που προσφέρει όσο και για το φιλόξενο περιβάλλον του.

Ένα διαρκές ταξίδι γεύσεων και αρωμάτων πραγματοποιείται καθημερινά σε χώρους ξεχωριστής αισθητικής και με φόντο έναν από τους πιο όμορφους κήπους της Κηφισιάς.

Η κουζίνα του Artisanal χαρακτηρίζεται πλέον από τον διακριτό μεσογειακό της προσανατολισμό με σαφείς αναφορές στη μοντέρνα ελληνική κουζίνα, ενώ η βραβευμένη μπάρα προσφέρει έναν συνδυασμό επιλεγμένων spirits και δημιουργικών cocktails που ενισχύουν την γαστρονομική εμπειρία της κουζίνας αλλά αποτελούν και εξαιρετικές αυτόνομες προτάσεις.

Πληροφορίες
Ζηρίνη 2, Κηφισιά, τηλ. 210 8086111, http://artisanal.gr, fb page: ARTISANAL

The Dalliance House

Σε ένα από τα εντυπωσιακότερα νεοκλασικά της πόλης, στο κέντρο της Κηφισιάς, το The Dalliance House έχει κατορθώσει να κερδίσει το κοινό που αγαπά την αισθητική και αποζητά την ποιότητα.

Ο αρχοντικός all day long χώρος, στο εσωτερικό του προκαλεί ένα ζεστό συναίσθημα παράλληλα με έναν αυθόρμητο θαυμασμό που συνήθως δημιουργούν κτήρια που ταξιδεύουν στο παρελθόν.

Μάλιστα, σε σημεία του θα δείτε αναλλοίωτα στοιχεία από το κτήριο όπως ακριβώς ήταν τον 19ο αιώνα.

Το πάντρεμα μοντέρνου και παραδοσιακού σε αυτή την περίπτωση είναι κάτι περισσότερο από ιδανικό. Η κουζίνα είναι μεσογειακή που φλερτάρει με την gourmet οπτική και δεν αποποιείται ασιατικές επιρροές, ενώ ο κατάλογος έχει προτάσεις για κάθε διάθεση και ανάγκη.

Παράλληλα στο bar του έχει στηθεί μια άκρως ενδιαφέρουσα cocktail list, χωρίς ωστόσο να στερείται κλασικών ποτών.

Πληροφορίες
Κυριαζή 19, Κηφισιά, τηλ. 210 6230775, http://thedalliancehouse.com, fb page: The Dalliance House

Zonars

Η ιστορία του ξεκινά το 1934, όταν ο Κάρολος Ζωναράς, ένας ομογενής από την Αμερική αποφάσισε να δημιουργήσει ένα ζεστό καφέ-ζαχαροπλαστείο. Ιστορικές προσωπικότητες τόσο της πολιτικής όσο και της καλλιτεχνικής σκηνής της πόλης και όχι  μόνο, γέμισαν το χώρο με την αύρα τους και το έκαναν στέκι τους.

Σήμερα, το Zonars διατηρεί τον κοσμικό χαρακτήρα του, με τον ριζικά ανακαινισμένο χώρο του από το αρχιτεκτονικό γραφείο K-studio και τη σκηνογραφική επιμέλεια του Διονύση Φωτόπουλου, να αποτίει φόρο τιμής στην ιστορικότητά του μέσα από την σύγχρονη, αρχιτεκτονική προσέγγισή του.

Μάλιστα, η αίσθηση ότι βρίσκεστε σε lobby ξενοδοχείου –όπως και τότε όταν είχε πρωτολειτουργήσει– είναι διάχυτη παντού. Η επιβλητικότητα του χώρου δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να περάσει απαρατήρητη κι αυτό ισχύει για όλα τα επιμέρους μέρη του –κεντρικό μπαρ, cocktail bar, coffee corner, sushi bar.

Το μενού του Zonars φέρει την υπογραφή του βραβευμένου Executive Chef Νίκου Σκλήρα, προτείνοντας επιλογές από sushi section αλλά και πιάτα της μεσογειακής και ελληνικής κουζίνας.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας οι πλατιές τζαμαρίες επιτρέπουν στο φως να διαχέεται διάπλατα στο χώρο, όση ώρα απολαμβάνετε τον καφέ και το πρωινό σας με θέα στα νεοκλασικά κτήρια της Πανεπιστημίου ή την ανανεωμένη αίγλη του πεζόδρομου της Βουκουρεστίου.

Με το πέρασμα της ώρας οι κουρτίνες κλείνουν και ο ατμοσφαιρικός φωτισμός από τα φωτιστικά του διεθνούς φήμης industrial designer Michael Anastassiades μεταμορφώνει το χώρο σε ένα lounge bar- restaurant για ένα after office cocktail με κοσμοπολίτικο αέρα.

Πληροφορίες
Bουκουρεστίου 9 & Πανεπιστημίου, τηλ. 210 3251430, www.panasgroup.gr, fb page: Zonars Athens

Zambri

Περνώντας την ξύλινη είσοδο αυτού του all day cafe-restaurant στην Κηφισιά, νομίζετε ότι μπαίνετε μέσα σε μια εξοχική κατοικία αποικιακού στυλ- αυτό οφείλεται στον Γιώργο Παντελούκα και το γραφείο του GJP Design & Construction– και μεταφέρεστε αυτόματα σε κάποιο μέρος άκρως εξωτικό.

Πέτρα, ξύλο και πολλά φυτά (εντυπωσιακοί κάκτοι, πανήψυλοι φοίνικες κ.α.), vintage πλακάκια, εντυπωσιακά φωτιστικά πρωταγωνιστούν στο χώρο –σημειώστε μάλιστα ότι διαθέτει και την μεγαλύτερη αυλή της Κηφισιάς– ο οποίος ομολογουμένως είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς που θα συναντήσετε.

Το Zambri, ένα στέκι με ιδιαίτερη προσωπικότητα και value for money φιλοσοφία, έχει κάτι για κάθε ώρα και διάθεση: μονοποικιλιακό περουβιανό καφέ Alto Palomar (από τους πιο ακριβούς), γευστικό brunch που σερβίρεται καθημερινά, εμπνευσμένες προτάσεις από τη μοντέρνα ελληνική και μεσογειακή κουζίνα και μια πολύ ενδιαφέρουσα cocktail list με την υπογραφή του Άγγελου Τριανταφύλλου.

Πληροφορίες
Αγίου Δημητρίου 9, Κηφισιά, τηλ. 210 6230063, fb page: ZAMBRI

Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στο www.greekguide.com