Εστιατόρια και ταβέρνες σε όμορφα νεοκλασικά και μονοκατοικίες

Τρώμε σε γευστικά στέκια με οικεία ατμόσφαιρα που θυμίζει εκείνη του σπιτιού μας

Με αέρα αρχοντικό και ταυτόχρονα νοσταλγικό, πανέμορφα νεοκλασικά αλλά και κουκλίστικες παλιές μονοκατοικίες σε διάφορα σημεία της πόλης έχουν μετατραπεί σε δημοφιλείς ταβέρνες αλλά και βραβευμένα εστιατόρια.

Ξεχωρίσαμε κάποια από αυτά, τα οποία κεντρίζουν το ενδιαφέρον όχι μόνο για την εξαιρετική κουζίνα τους, αλλά και για το οικείο και φιλόξενο περιβάλλον τους, το οποίο τις περισσότερες φορές βγάζει σε όσους το επιλέξουν για την έξοδό τους πολλές φορές ακόμη και τη ζεστασιά του σπιτιού τους.

Mystic Pizza Καλλιμάρμαρο

Το εστιατόριο φιλοξενείται στο κτήριο όπου για δεκαετίες ολόκληρες βρισκόταν η ταβέρνα Μεγαρίτης, μία από τις πιο ιστορικές του Παγκρατίου με πολλές δεκαετίες λειτουργίας στην «πλάτη» της.

Με την φιλοσοφία του να διατηρείται η ίδια με το ομώνυμο κατάστημα των Εξαρχείων και τις φημισμένες πίτσες από αλεύρι βιολογικής κάνναβης (πρωτοτυπία σε ολόκληρη την Ελλάδα) να αποτελούν σημείο αναφοράς του, σερβίρει, επίσης, φρέσκα, χειροποίητα ζυμαρικά αλλά και γευστικές προτάσεις με επιρροές από την ιταλική κουζίνα, καθώς και επιλογές για Vegan σε πίτσα, ζυμαρικά και γλυκά.

Τώρα που άνοιξε ο καιρός προτιμήστε κάποιο από τα τραπέζια στην ταράτσα.

Πληροφορίες
Φερεκύδου 2, Παγκράτι, τηλ. 210 9592092, www.mystic.com.gr, fb page: Mystic pizza & pasta

Μπεμπέκα

Νεοταβέρνα στο Χαλάνδρι, στεγασμένη σε ένα υπέροχο νεοκλασικό, διαμορφωμένο εσωτερικά σαν κατοικία με μια πανέμορφη, καταπράσινη αυλή.

Θα την προτιμήσετε για την οικογενειακή της διάθεση, το σεβασμό στο χτες και την προσαρμογή στο σήμερα, τα λίγα αλλά λαχταριστά πιάτα και τον πολύ γλυκό και προσεγμένο χώρο. Ο κατάλογος περιλαμβάνει μεζέδες, μπιφτέκια, μπριζολάκια, παϊδάκια κοτόπουλο και μερικά μαγειρευτά.

Πληροφορίες
Διονύσου 16, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6854880, fb page: Μπεμπέκα

Aleria

Στεγάζεται σε ένα υπέροχο νεοκλασικό στην περιοχή του Μεταξουργείου και από το 2006 που πρωτολειτούργησε έχει κατορθώσει να κατατάσσεται σταθερά στα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας.

Από το 2012 σεφ του είναι ο ταλαντούχος Γκίκας Ξενάκης, ένας εκ των βασικών εκπροσώπων της νέας ελληνικής δημιουργικής κουζίνας, ο οποίος καταφέρνει να δημιουργεί γεύσεις απλές και γνώριμες, οι οποίες ωστόσο έχουν κάποιο πρωτότυπο και δημιουργικό στοιχείο που ξαφνιάζει ευχάριστα. Ο κατάλογος είναι μικρός και αξιόλογος.

Ενημερωμένη κάβα και ποικιλίες μπύρας καλύπτουν όλα τα γούστα.

Πληροφορίες
Μεγάλου Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο, τηλ. 210 5222633, www.aleria.gr, fb page: Aleria Restaurant

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com