Μια μικρή αυλή στο κέντρο της Αθήνας μας μυεί στα μυστικά της ινδικής κουζίνας

Ένα νοητό ταξίδι στην Ινδία ξεκινά μέσα από τις γευστικές προτάσεις του Indian Masala

Αν μας ζητούσαν να υποδείξουμε έναν από τους κορυφαίους εκπροσώπους της ινδικής κουζίνας στην Αθήνα, δεν θα δυσκολευόμασταν ιδιαιτέρως, καθώς το Indian Masala, επί της Ερμού, αποτελεί κατά κοινή ομολογία έναν από αυτούς.

Έχοντας αποκτήσει το δικό του κοινό που το επιλέγει σταθερά για τις γευστικές προτάσεις του που αφυπνίζουν όλες τις αισθήσεις, ιδιαίτερα αρώματα και ακόμη πιο ξεχωριστές γεύσεις μας μεταφέρουν νοητά μέχρι την Ινδία σε έναν μικρό μεν, αλλά πολύ προσεγμένο χώρο.

Με την μικροσκοπική αυλή του να είναι και η πρωταγωνίστρια της εποχής, πιάνουμε τραπέζι και ξεκινάμε το απολαυστικό μας ταξίδι με παραδοσιακά ινδικά πιάτα.

Η δημιουργική κουζίνα του, spicy, γεμάτη χρώματα και ιδιαίτερες γεύσεις, συμπεριλαμβάνεται στις αγαπημένες του είδους καθώς οι εξειδικευμένοι και έμπειροι σεφ του εστιατορίου παντρεύουν μεταξύ τους πληθώρα επιλεγμένων υλικών υψηλής ποιότητας, ισορροπώντας ιδανικά γεύσεις και αρώματα για να δημιουργήσουν πιάτα που πραγματικά "γράφουν" στον ουρανίσκο μας.

Από τις προτάσεις του δεν παραλείπουμε να δοκιμάσουμε πιάτα όπως το Chicken Butter Masala (κομματάκια στήθους κοτόπουλου μαγειρεμένα με κρέμα και μπαχαρικά masala με βούτυρο, σταφίδες και κάσιους), το Dall Tarka (δημοφιλές γεύμα με κίτρινες φακές σε σάλτσα σκόρδου), το Lamb Vindaloo (αρνάκι με πολύ καυτερή σάλτσα vindaloo, ντομάτα και καυτερές πράσινες πιπεριές chili) καθώς και το Chicken Biryani (ρύζι με κομμάτια κοτόπουλου, κρεμμύδι και καυτερά μπαχαρικά).

Πληροφορίες

Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά: 11.00-00.00

Τιμές: Από 15-20 ευρώ/ άτομο

Ερμού 129, Αθήνα

Τηλ. 210 3219412

www.indianmasala.gr

"Αν θέλετε να μάθετε ποια είναι τα καλύτερα στέκια για φαγητό και καφέ στην περιοχή κατεβάστε την εφαρμογή Athens by GreekGuide.com στο κινητό σας δωρεάν και απολαύστε ένα άλλο «πρόσωπο» της Αθήνας!"