Οι πιο νόστιμες σούβλες της Αττικής για την Κυριακή του Πάσχα

Προετοιμαστείτε να φάτε στα καλύτερα

Αρκετές παραδοσιακές ταβέρνες μένουν ανοιχτές την Κυριακή του Πάσχα και τιμούν την παράδοση ψήνοντας τον οβελία για όσους δεν κατάφεραν να αποδράσουν από την πρωτεύουσα.

Γράφει ο Μίλτος Μιχαλάς

Οι σούβλες παίρνουν φωτιά από νωρίς το πρωί και τα τραπέζια γεμίζουν με σουβλιστό αρνάκι ή κατσικάκι με τραγανή πετσούλα, μοσχοβολιστό κοκορέτσι και ό,τι άλλο αρμόζει στην ημέρα. Εμείς ξεχωρίσαμε και σας προτείνουμε εννέα κλασικά ταβερνάκια στην Αθήνα και στα πέριξ για να απολαύσετε τον πασχαλινό οβελία όπως του αρμόζει.

Το Καλωσόρισμα του Αντώνη

kalosorisma5

Ανήμερα του Πάσχα, το σουβλιστό αρνί θα έχει, εννοείται, την τιμητική του στη βραβευμένη ταβέρνα της Νέας Κηφισιάς. Σε ένα λιτό και φιλικό χώρο Το Καλωσόρισμα του Αντώνη προσφέρει απλά, αλλά ποιοτικά παραδοσιακά πιάτα και χορταστικούς μεζέδες που ικανοποιούν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς της γεύσης. Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε επίσης το κατσικάκι λαδορίγανη, το ζουμερό μπιφτέκι, τα λουκάνικα σχάρας και το γευστικότατο σουβλάκι. Καιρού επιτρέποντος, θα έχετε την ευκαιρία να τα απολαύσετε στον δροσερό και εντυπωσιακό κήπο.

Πληροφορίες

Γ. Λύρα 41, Νέα Κηφισιά, τηλ. 210 8017869, http://ταβερνα-καλωσορισμα.gr, fb page: Ταβέρνα - Το καλωσόρισμα του Αντώνη

Η Πελοπόννησος

peloponisis96

Στους πρόποδες της Πάρνηθας το εστιατόριο Η Πελοπόννησος στήνει κι εκείνο ένα πλούσιο πασχαλιάτικο τραπέζι με αρνί σούβλας και πολλές παραδοσιακές νοστιμιές. Η ταβέρνα λειτουργεί από την δεκαετία του '70 και αποτελεί σημείο αναφοράς για τους κατοίκους της περιοχής, καθώς και για όσους επιλέγουν την Πάρνηθα για κοντινές εξορμήσεις. Φημίζεται για τα κρεατικά της, ενώ θα βρείτε και μια μεγάλη και ενδιαφέρουσα ποικιλία σε ορεκτικά και σαλάτες. Στα ατού, το ευχάριστο περιβάλλον και το άμεσο και εξυπηρετικό service.

Πληροφορίες

Λεωφόρος Πάρνηθος 375, Αχαρναί, τηλ. 210 2463318, www.plpsos.gr, , fb page: Η Πελοποννησος

Tsiknopolis

tsiknopolis

Ψητοπωλείο-μαγειρείο στην καρδιά του Γκαζιού, που δίνει έμφαση στην ελληνική, παραδοσιακή κουζίνα, ενώ εξειδικεύεται και στα κρεατικά της ώρας διαθέτοντας μια μεγάλη ποικιλία επιλογών. Την Κυριακή του Πάσχα οι σούβλες θα γυρίζουν από νωρίς το πρωί, ενώ δίπλα στο αρνί θα βάλουν κοντοσούβλι, κοκορέτσι και άλλες λιχουδιές για να γιορτάσουμε όπως πρέπει.

Πληροφορίες

Περσεφόνης 39, Γκάζι, τηλ. 2130 340458, Fb page: Tsiknopolis / Τσικνόπολις

Μαγγίνας

MAGGINAS

Σε ένα αλσάκι στα Μελίσσια ο Μαγγίνας αποτελεί σταθερή αξία στην κρεατοφαγία από το 1948. Απλή ταβέρνα που προσφέρει τίμιο φαγητό σε λογικές τιμές και μερίδες. Εκτός του αρνιού –που θα το δείτε να γυρίζει–, θα έχουν και παραδοσιακό κοκορέτσι, καθώς και άλλα κλασικά πιάτα τα οποία θα συνοδεύονται από ποικιλία ορεκτικών και κρασί της οικογένειας.

Πληροφορίες

Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως 1, Μελίσσια, τηλ. 210 8046143, www.manginas.com.gr, fb page: Ταβέρνα Μαγγίνας

Μουρούζης

MOUROUZIS

Πολύ καλό αρνί στη σούβλα θα βρείτε και στην οικογενειακή ταβέρνα του Μουρούζη, μία από τις πιο κλασικές χασαποταβέρνες των Καλυβίων. Από το 1920 και συνεχίζει. Πελάτες από κάθε γωνιά της Αττικής έρχονται εδώ για να γευτούν λαχταριστά αρνίσια παϊδάκια, προβατίνα και κρεατικά σούβλας σε extra large μερίδες παρέα με εκλεκτό κρασί.

Πληροφορίες

Β. Γεωργάκη 2, Καλύβια Αττική, τηλ. 22990 48371, www.mourouzis.gr, fb page: Ταβέρνα «μουρούζης»

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com