Γιατί οι γυναίκες σεφ είναι λιγότερες από τους άντρες

Δεν αποτελεί έκπληξη η απουσία τους από περισσότερες κουζίνες εστιατορίων

Πόσες γυναίκες σεφ γνωρίζετε; Ίσως όχι τόσες πολλές όσοι είναι οι άντρες. Η απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα βρίσκεται κατά κύριο λόγο στο γεγονός ότι οι περισσότερες γυναίκες δεν αντέχουν τα εξαντλητικά ωράρια της συγκεκριμένης δουλειάς, δεν έχουν Σαββατοκύριακα και αργίες και συνήθως συνεργάζονται με μία διαρκώς μεταβαλλόμενη ομάδα.

Οι τρεις παραπάνω λόγοι αιτιολογούν το γιατί δεν αποτελεί έκπληξη η απουσία τους από περισσότερες κουζίνες εστιατορίων ή ξενοδοχείων ανά τον κόσμο. Με δεδομένο το γεγονός ότι το προσωπικό κουζίνας εργάζεται για τουλάχιστον 70 ώρες την εβδομάδα, ξυπνώντας πολύ νωρίς το πρωί για να εφοδιαστεί με προϊοντα έως πολύ αργά το βράδυ.

Ο master chef, Fernard Point, ο οποίος θεωρείται ο πατέρας της γαλλικής κουζίνας, είχε πει κάποια στιγμή: "Μόνο οι άντρες έχουν την τεχνική, την πειθαρχία και το πάθος που μετατρέπουν τη μαγειρική σε τέχνη". Ωστόσο η συγκεκριμένη θέση ανήκει στο 1950, όταν η γυναίκα ήταν κυρίως νοικοκυρά. Ωστόσο όπως αναφέρει o Ιndependent, μόνο παρωχημένη δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί η συγκεκριμένη θέση και στη σημερινή εποχή. Το 2005 ο Gordon Ramsey, είπε: "Οι γυναίκες κατά παράδοση μαγειρεύουν κατ' οίκον, παρέχοντας την απαραίτητη σανίδα σωτηρίας με τα καθημερινά γεύματα που ετοιμάζουν. Οι άνδρες θεωρούνται οι επαγγελματίες του κλάδου και οι γυναίκες βρίσκονται στη σκιά τους ως ερασιτέχνες που μαγειρεύουν κυρίως για την οικογένεια και τους φίλους".

Διαβάστε περισσότερα στο supply.gr