Mυστικά ταβερνάκια που αξίζει να ανακαλύψετε στα Βόρεια Προάστια

Ποιος είπε ότι στα βόρεια δεν μπορεί κάποιος να βρει γνήσιες παραδοσιακές ταβέρνες;

Ανηφορίζουμε προς τα βόρεια προάστια και ανακαλύπτουμε κρυφά ταβερνάκια που μας μυούν στα μυστικά της ελληνικής, παραδοσιακής κουζίνας.

Γενναίες μερίδες με ζουμερά κρεατικά, χειροποίητες, παραδοσιακές πίτες, φρεσκοκομμένες τηγανιτές πατατούλες, χωριάτικη σαλάτα γεμίζουν το τραπέζι, βάζοντάς μας σε γευστικό πειρασμό, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Όσοι δεν τα γνωρίζετε ανακαλύψτε τα τώρα και συμπεριλάβετε τα βόρεια στις επόμενες εξόδους σας.

Κίτσουλας

Παραδοσιακό μαγειρείο που λειτουργεί από το 1946 στο Χαλάνδρι. Εδώ το ντεκόρ είναι απλό –μην περιμένετε επιτηδευμένο ντιζάιν και προσεγμένο ύφος– όμως το φαγητό έρχεται κατευθείαν από την κατσαρόλα της γιαγιάς και σας μυεί με τον καλύτερο τρόπο στις ελληνικές σπιτικές γεύσεις. Φημίζεται για τις πίτες, το στιφάδο, τους λαχανοντολμάδες και τον κόκκορα κρασάτο.

Πληροφορίες

Φιλικής Εταιρείας 25, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6814798, fb page: Kitsoula Taverna / Κίτσουλας Ταβέρνα

Το Καλωσόρισμα του Αντώνη

Οι περισσότεροι σίγουρα θα έχετε ακουστά την συγκεκριμένη ταβέρνα, καθώς πρόκειται για μία από τις σταθερές αξίες και αγαπημένες επιλογές των κατοίκων της περιοχής. Το Καλωσόρισμα του Αντώνη βρίσκεται σε ένα λιτό και φιλικό χώρο και προσφέρει πιάτα απλά, αλλά ποιοτικά, που ικανοποιούν ακόμα και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.Κατσικάκι λαδορίγανη, μοσχάρι λεμονάτο, κόκορας κοκκινιστός, κότσι μοσχαρίσιο, φάβα Σαντορινιά, λουκάνικα σχάρας και πολλά ακόμα πιάτα είναι μερικοί από τους αυθεντικούς ελληνικούς πειρασμούς που θα βρείτε στον κατάλογό του. Από τα κρέατα σχάρας, ακαταμάχητο είναι το ζουμερό μπιφτέκι και το σουβλάκι. Στα highlights ο δροσερός και εντυπωσιακός κήπος, από τους εντυπωσιακότερους της Αθήνας, ιδανικός για ένα γεύμα μακριά από τη ζέστη της πόλης τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πληροφορίες

Γ. Λύρα 41, Νέα Κηφισιά, τηλ. 210 8017869, http://ταβερνα-καλωσορισμα.gr, fb page: Ταβέρνα - Το καλωσόρισμα του Αντώνη

Ασβεστόλακος

Κρυμμένος σε έναν πεζόδρομο στην καρδιά του Αμαρουσίου, ο Ασβεστόλακος μας γυρνάει πίσω στο χρόνο στο 1948 όταν ο Σπύρος Ιωαννίδης δημιούργησε το πρώτο κουτούκι στο Μαρούσι, σε έναν υπόγειο χώρο χωρητικότητας 30 ατόμων.

Σήμερα, μετά από περίπου 70 χρόνια ιστορίας τα εγγόνια του κυρίου Σπύρου, συνεχίζουν με πίστη την παράδοση του παππού τους δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση και αναβαθμίζοντας το κομμάτι της γαστρονομίας και της υπηρεσίας. Στα ηνία της κουζίνας συναντάται ο σεφ και ιδιοκτήτης κύριος Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος δημιουργεί γευστικές προτάσεις της μοντέρνας ελληνικής κουζίνας βασισμένες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Από αυτές ξεχωρίζουν τα κοτοπιτάκια (χειροποίητο φύλλο κρούστας, κιμάς κοτόπουλου, πιπεριές πολύχρωμες, μείγμα μπαχαρικών και κασέρι), Μανιάτικο (στραπατσάδα με σύγκλινο και φέτα, συνοδεύεται με λαδοκούλουρα Κυθήρων), κεφτεδάκια Σμύρνης (κεφτέδες με κύμινο και ελαφριά σάλτσα ντομάτας συνοδευόμενοι με τηγανιτές πατάτες), γύρος Κόκορα (χειροποίητος γύρος από κόκορα με συνοδεία πίτες και αρωματικό γιαούρτι) κ.α.

Πληροφορίες

Βασιλίσσης Σοφίας & Κοιμήσεως της Θεοτόκου 4, Μαρούσι, τηλ. 210 8025298, http://koutouki.asvestolakos.gr, fb page: Asvestolakos

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com