La Pantera Negra updated με νέο προκλητικά ενδιαφέρον μενού

Ο Δημήτρης Κατριβέσης ανεβάζει τον πήχη ακόμη πιο ψηλά και αποκαλύπτει τα επόμενα βήματά του

La Pantera Negra, ελληνιστί ο Μαύρος Πάνθηρας, ή αλλιώς το εστιατόριο που έβαλε την περουβιανή κουζίνα στη ζωή μας. Ο σεφ και ιδιοκτήτης του, Δημήτρης Κατριβέσης, δείχνει να είναι στην καλύτερη φάση του.

Liza Karamalegkou-Pantera Negra (8)Φωτο: Λίζα Καραμαλέγκου

Η πορεία του στο χώρο είναι άμεσα συνυφασμένη με τη συγκεκριμένη κουζίνα, ενώ διαθέτει ένα γαστρονομικό νου κάπως «άπιαστο» (έχω την αίσθηση) με αποτέλεσμα την παρασκευή ριζοσπαστικών και άκρως εμπνευσμένων γευστικών προτάσεων.

Liza Karamalegkou-Pantera Negra (6)Φωτο: Λίζα Καραμαλέγκου

Πριν από λίγες μέρες ολόκληρο το team του Peruvian bistro and pisco bar λάνσαρε το νέο του μενού.

Πριν το δοκιμάσετε και βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα επ’ αυτού, ο εμπνευστής του μας ενημερώνει για τη φιλοσοφία, τα must try, τα updates του εστιατορίου, αλλά και τα επόμενα βήματά του.

Συνέντευξη-Επιμέλεια: Νάντια Μασσαχού

Φωτο: Λίζα Καραμαλέγκου

«Η έμπνευση για το νέο μενού προέρχεται από τα ταξίδια μου ανά τον κόσμο και από το τι θα μπορούσε να κάνει τους φίλους μου (aka πελάτες) χαρούμενους.

Liza Karamalegkou-Pantera Negra (4)Φωτο: Λίζα Καραμαλέγκου

Ο κορμός του παραμένει ίδιος ως προς τη φιλοσοφία, ceviche, tiraditos, anticuchos κ.λπ.

Κάποια πιάτα του νέου καταλόγου που θεωρώ must είναι το καπνιστό ceviche τόνου με ajo blanco leche de tigre και yuzu, το anticucho σουβλάκι με γλυκάδια αρνιού, τα κινεζικά ψωμάκια ατμού (cha siu bao), μια καινούργια κατηγορία chifa (chino Peruvian, το γεμιστό με Stilton, Kim chi και κεράσι).

Liza Karamalegkou-Pantera Negra (3)Φωτο: Λίζα Καραμαλέγκου

Επίσης, χαβιάρι και καπνιστό βούτυρο, Lomo Saltado με κατσικίσιο τυρί και σίγουρα σοκολάτα με φυστικοβούτυρο και milkshake tonka.

Τα στρείδια με mango tigers milk είναι σίγουρα ένα από τα must try του μενού μας.

Liza Karamalegkou-stridiaΦωτο: Λίζα Καραμαλέγκου

Στα new entry cocktails που κάποιος δεν πρέπει να χάσει συμπεριλαμβάνω το βερμούτ με φράουλα yuzu και χυμό κόκκινο γκρέιπφρουτ, καπνιστή cherry colame quinquina και Masato fermented yuca, mango, pisco macerado, Ron, pineapple.

Από το ξεκίνημα του Μαύρου Πάνθηρα το πιάτο που έχει λατρέψει το κοινό είναι σίγουρα η σιγομαγειρεμένη ουρά Rabo de Buey, σερβιρισμένη στα υγρά της με κατσικίσιο τυρί παρμεζάνα, βασιλικό, κόλιανδρο και τυλιγμένη με ένα τραγανό φύλλο ρυζιού. Είναι το πιάτο best seller!

raboΦωτο: Νάντια Μασσαχού

Εκτός του μενού ανανεώσαμε το χώρο και την κουζίνα με πιο ροκ πινελιές.

Δημιουργήσαμε μια σειρά από εντυπωσιακά χειροποίητα κεραμικά πιάτα σε συνεργασία με την κυρία Ξενάκη, προσδίδοντας έτσι σε κάθε συνταγή μια μοναδική πινελιά και ολοκληρώνοντας την παρουσίασή του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Επίσης, εμπνευστήκαμε έναν ιδιαίτερο τρόπο σε 4 στάδια (σνακς, ορεκτικά, κυρίως, γλυκά) για να σερβίρουμε το μενού γευσιγνωσίας. Είναι κάτι το οποίο πρέπει να βιώσει κάποιος για να συλλάβει πλήρως τη γευστική εμπειρία.

Liza Karamalegkou-Pantera Negra (19)Φωτο: Λίζα Καραμαλέγκου

Έχουμε συνθέσει ένα μενού πιο παρεΐστικο για να μοιράζεται άνετα και να μην κουράζει. Έτσι πελάτης και σεφ διαλέγουν μαζί πως θα απολαύσουν την εμπειρία.

Θα χαρακτήριζα τη σχέση του αθηναϊκού κοινού με την περουβιανή κουζίνα... Το αθηναϊκό κοινό είναι πλέον ενημερωμένο για τις γαστρονομικές τάσεις και ψάχνει το καλό φαγητό.

Liza Karamalegkou-Pantera Negra (17)Φωτο: Λίζα Καραμαλέγκου

Το ιδιαίτερο της περουβιανής κουζίνας είναι οι εκρήξεις που προκαλούν οι γεύσεις στο στόμα και τα άγνωστα εξωτικά υλικά της.

Τρεις βασικές προτάσεις μου για γνωριμία με την Peruvian για "πρωτάρηδες", είναι οι εξής: Ceviche paltado, Lomo sa ltado και οτιδήποτε έχει Dulce de Leche.

Liza Karamalegkou-Pantera Negra (14)Φωτο: Λίζα Καραμαλέγκου

Liza Karamalegkou-Pantera Negra (1)Φωτο: Λίζα Καραμαλέγκου

katrivesis_kentrikiΦωτο: Λίζα Καραμαλέγκου

O Μαύρος Πάνθηρας προς το παρόν ετοιμάζει ένα pop up στα νότια προάστια, μια δυνατή παρουσία στο Athens Street Food Festival και ένα μικρό αδελφάκι στο κέντρο με έμφαση στην κουζίνα chifa. Και…»

Θα βρείτε το La Pantera Negra στην οδό Καλογριώνη 6 στην Πλάκα

τηλ. 2130364214

Περισσότερες πληροφορίες lapanterane gra.gr