Οχτώ ταβέρνες διάσημες για τα ψητά τους

Κρέας και κάρβουνα εδώ είναι τα συστατικά της ευτυχίας

Ποιος μπορεί να πει όχι σε μια ζουμερή μπριζόλα, σε μια μερίδα τραγανά παϊδάκια ή σε ένα πιάτο λαχταριστά μπιφτέκια, όλα καλοψημένα στα κάρβουνα;

Παρακάτω ακολουθούν οχτώ αγαπημένες μας ταβέρνες στην πόλη, όπου η κρεατοφαγία παίρνει άλλη διάσταση.

Οι σχάρες παίρνουν φωτιά και μαζί τους και οι γευστικοί μας κάλυκες.

Ανακαλύψτε, λοιπόν, καθιερωμένες επιλογές στην πόλη για ασταμάτητη κρεατοφαγία.

Κρητικός

Ποιοτικό, γευστικό και καλοψημένο, ελληνικό κρέας που απολαμβάνει την αποδοχή του ευρύτερου κοινού της Αθήνας. Από τα «κρυμμένα» μυστικά στην περιοχή της Κάντζας, ο Κρητικός αποτελεί σταθερή αξία για τους κρεατολάγνους της πόλης.

Παρόλο που βρίσκεται σε απομακρυσμένο σημείο στην (κυριολεξία) μέση του πουθενά, έχει αποκτήσει τους δικούς του θαμώνες που δεν τον αλλάζουν με τίποτα άλλο.

Σιδηρόδρομος (μοσχαρίσια πλευρά ψημένα στη σούβλα), σπαλομπριζόλα, rib- eye, νεφράκια και παϊδάκια στα σημεία αναφοράς του καταλόγου. Διαθέτει και δικά του εμφιαλωμένα κρασιά.

Πληροφορίες

Αιόλου 49, Κάντζα, τηλ. 210 6659061

Ο Τέλης

Ένα από τα στέκια που θα σας συστήσουν μια γνήσια γεύση Ελλάδας. Τα μπριζολάκια του Τέλη είναι διάσημα και περιζήτητα!

Χωρίς πολυτέλειες, αλλά με απλότητα και ποιότητα στις πρώτες ύλες, ο Τέλης, που ήρθε από τα Ιωάννινα πριν από δεκαετίες κι ονειρευόταν το δικό του μαγαζί όσο δούλευε ως ψήστης, κερνάει χοιρινά μπριζολάκια, φιλέτα και ό,τι άλλο κρεατικό βάλει ο νους σας.

Από τον κατάλογο δεν λείπουν και τα ακαταμάχητα ορεκτικά-συνοδευτικά.

Ο ίδιος ο ιδιοκτήτης έχει δηλώσει χαρακτηριστικά: «Έρχονται γκρουπ από Γαλλία, Γερμανία και μου ζητάνε να πάρουν και δέμα μαζί τους. Και πολλές Ελληνίδες το κάνουν αυτό...»

Πληροφορίες

Ευριπίδου 86, Αθήνα, τηλ. 210 3242775

Καραβίτης

Ταβέρνα- θρύλος στην Πλατεία Προσκόπων στο Παγκράτι που λειτουργεί από την δεκαετία του '20 και αποτελεί σταθερή αξία τόσο για τους Αθηναίους, όσο και τους τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη.

Με τα χαρακτηριστικά δρύινα βαρέλια να κυριαρχούν στο χώρο και να δημιουργούν μια νοσταλγική ατμόσφαιρα, η έμφαση εδώ δίνεται στο κρέας –η ποιότητά του κατά κοινή ομολογία είναι άριστη– με τα φημισμένα μπιφτέκια του (γεμιστά με τυρί ή όχι) να κάνουν πραγματικά πάταγο.

Αγαπημένες επιλογές του κοινού, επίσης, τα τραγανά παϊδάκια (άρτια κομμένα και ψημένα) και η γευστική στάμνα.

Πληροφορίες

Αρκτίνου & Παυσανίου 4, Παγκράτι, τηλ. 210 7215155, www.karavitistavern.gr

Μάθετε και τα υπόλοιπα στέκια για ζουμερά κρεατικά στα κάρβουνα στο www.greekguide.com