Πού βρίσκουμε τις καλύτερες πίτσες στο χέρι

Πέντε σημεία που πρεπει να γνωρίζεις

Η αγαπημένη λιχουδιά μικρών και μεγάλων, πάντα παραμένει πρώτη επιλογή όταν πρόκειται για ένα γρήγορο –πλην όμως γευστικό– σνακ στο χέρι.

Οι πέντε διευθύνσεις που ακολουθούν εξειδικεύονται στην αυθεντική, ιταλική πίτσα με λεπτή και τραγανή ζύμη και την σερβίρουν με το κομμάτι, δίνοντάς μας τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε πληθώρα γεύσεων.

Άλλωστε, ένα κομμάτι δεν είναι ποτέ αρκετό!

Margherita Pizza Artigianale

Η argherita Pizza Artigianale, επί της Κηφισίας (όριο Κηφισιάς & Νέας Ερυθραίας) αποδεικνύει ότι το street food μπορεί και είναι τόσο ποιοτικό και αξιόλογο όσο και το φαγητό που σερβίρουν σε ένα εστιατόριο.

Στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο, λοιπόν, του ναπολιτάνικου αυτού στεκιού συνδυάζονται υλικά που καταφτάνουν απευθείας από την γείτονα χώρα με προϊόντα της ελληνικής γης.

Το αποτέλεσμα;

Καλοφουρνισμένα ζυμάρια πίτσας σε διάφορες γεύσεις και εκδοχές που θα κάνουν την επιλογή σας σίγουρα δύσκολη. Δοκιμάστε οπωσδήποτε την Uova e Pancetta (καπνιστή πανσέτα Δράμας, προβολόνε, αυγό, κρέμα γάλακτος, σχοινόπρασο) ή την Caprese (βουβαλίσια μοτσαρέλα, φρέσκια ντομάτα, πέστο φρέσκο βασιλικού).

Πληροφορίες
Λεωφόρος Κηφισίας 363, Νέα Ερυθραία, τηλ. 211 4081132, http://pizzamargherita.gr, fb page: Margherita Pizza Artigianale

Impasto

Ακολουθώντας με μεγάλη επιτυχία τη σύγχρονη τάση που θέλει το street food να αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για break οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, το Impasto Pizza by the Slice, στο Κολωνάκι, θα γίνει η αγαπημένη καθημερινή συνήθεια όλων όσοι κινείστε και δραστηριοποιείστε στο κέντρο της Αθήνας.

Η πίτσα προσφέρεται με το κομμάτι, κάτι που στην πράξη θα σας διευκολύνει αρκετά, καθώς σας δίνει τη δυνατότητα να δοκιμάσετε περισσότερες από μία γεύσεις.

Το σίγουρο είναι πως θα δυσκολευτείτε αρκετά να επιλέξετε ανάμεσα σε Milaneza (σάλτσα ντομάτας, mozzarella, παρμεζάνα, salami από το Μιλάνο), Buffalo (βουβαλίσια μοτσαρέλα και ελιές καλαμών), Quattro Formaggi (τέσσερα τυριά), Πάπρικα Τσορίθο (ιβηρικό σαλάμι και καπνιστή, ισπανική πάπρικα), Toscana (σάλτα ντομάτας, mozzarella σε νερό, μανιτάρια πορτσίνι, φινόκιο, prosciutto di Parma, φλοίδες παρμεζάνας, ρόκα, λάδι τρούφας) κ.ά.

Πληροφορίες
Κανάρη 10, Κολωνάκι, τηλ. 210 3603648

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com