Πού τρώμε τα πιο αφράτα κρουασάν στην Αθήνα

Με γέμιση ή βουτύρου, οι εφτά προτάσεις που ακολουθούν σίγουρα θα σας δελεάσουν και με το παραπάνω

Αφράτη, απολαυστική ζύμη κρουασάν με άρωμα βουτύρου για τους πιο κλασικούς ή πλούσια γέμιση κρέμας ζαχαροπλαστικής ή λαχταριστής σοκολάτας στο εσωτερικό της για τους πιο απαιτητικούς, βάζει σε πειρασμό για ένα απολαυστικό πρωινό, ένα γλυκό break ή ένα τονωτικό διάλειμμα από την δουλειά.

Ακολουθούν εφτά διευθύνσεις όπου η παραγωγή του αγαπημένου κρουασάν δεν αποτελεί μια απλή υπόθεση, αλλά απαιτεί μαεστρία και μεράκι για ένα άκρως απολαυστικό και λαχταριστό, γευστικό αποτέλεσμα.

  • Πορτατίφ

Χειροποίητο κρουασάν βουτύρου, σκέτο ή με τρεις διαφορετικές γεμίσεις (σοκολάτα, bueno, κρέμα ζαχαροπλαστικής με φράουλες), μας βάζει σε πειρασμό στο Πορτατίφ, το αγαπημένο και καθιερωμένο, πλέον, γλυκό σημείο αναφοράς του Κολωνακίου.

Ο Τάσος Λύτρας (ιδιοκτήτης και ζαχαροπλάστης) δημιουργεί σε καθημερινή βάση με την ομάδα του λαχταριστά γλυκά, στα οποία δύσκολα μπορούμε να αντισταθούμε. Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα, ο κατάλογός του είναι γεμάτος με λαχταριστές προτάσεις που κάνουν την επιλογή δύσκολη.

Στα συν τα ζεστά ροφήματα σοκολάτας, που παρασκευάζονται από κανονική λιωμένη σοκολάτα και όχι σκόνη, σε τέσσερις γεύσεις: γάλακτος, υγείας, τζιαντούγια και λευκή.

Πληροφορίες

Σίνα 21, Κολωνάκι, Αθήνα, τηλ. 210 3621866, fb page: Πορτατίφ

  • Troufa

Από ένα ζαχαροπλαστείο που έχει ασπαστεί την γαλλική γαστρονομική αρετή, δεν θα μπρούσαν να λείπουν και τα φημισμένα γαλλικά κρουασάν.

Την Troufa, λοιπόν, στη Δροσιά πέραν των υπόλοιπων γλυκών απολαύσεων για τις οποίες την επισκεπτόμαστε, την επιλέγουμε και για το αυθεντικό γαλλικό κρουασάν βουτύρου, σκέτο ή με πραγματική σοκολάτα υγείας. Φρεσκοφουρνιστό και στην κατάλληλη θερμοκρασία, ένα δεν είναι ποτέ αρκετό.

Σημειώστε, ότι στην Troufa φουρνίζουν το ψωμί κάθε 2-3 ώρες και όχι μόνο τα χαράματα, εξασφαλίζοντας έτσι την φρεσκάδα τον προϊόντων, που τις περισσότερες φορές είναι ακόμα ζεστά όταν τα πιάνετε από το ράφι.

Εδώ, θα βρείτε τα πάντα από παραδοσιακό άρτο μέχρι δυσεύρετες ποικιλίες, πρωτότυπους συνδυασμούς υλικών, προϊόντα χωρίς ζάχαρη ή γλουτένη, φρέσκα σάντουιτς, petites feuilles, quiches, croque- monsieur, καθώς και μια μεγάλη ποικιλία από πίτες.

Πληροφορίες

Λεωφόρος Θησέως 4, Δροσιά, τηλ. 210 8000950, www.troufadaily.gr, fb page: Troufa Bread & Chocolate

  • Takis Bakery

Με τη φήμη του να έχει ξεπεράσει ακόμη και τα ελληνικά σύνορα, ο φούρνος του Τάκη, κοντά στην Ακρόπολη, δελεάζει με τις μυρωδιές φρέσκου ζυμωτού ψωμιού και άλλων εδεσμάτων, αποτελώντας αγαπημένη επιλογή για γευστικό break τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους τουρίστες της περιοχής.

Δεν θα μπορούσε να λείπει από τις επιλογές μας, καθώς καθημερινά φουρνίζει λαχταριστά κρουασάν.

Βουτύρου, με πλούσια γέμιση νουτέλας ή ολόφρεσκης κρέμας πατισερί, η επιλογή θα είναι σίγουρα δύσκολη. Highlight τα κουλούρια Θεσσαλονίκης που φουρνίζονται καθημερινά και αποτελούν τη βάση για αλμυρά και γλυκά σνακ.

Πληροφορίες

Μισαραλιώτου 14, Αθήνα, τηλ. 210 9230052, http://takisbakery.com, fb page: Takis Bakery

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com