Απολαυστικές γεύσεις από το Modern Restaurant του AthensWas

Για δείπνο ή brunch το σαββατοκύριακο, η επιλογή είναι δική σας

Στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, και με εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη, το Modern Restaurant στον 7ο όροφο του luxury design ξενοδοχείου AthensWas, σας καλεί για ένα άκρως απολαυστικό δείπνο ή ένα χορταστικό brunch το σαββατοκύριακο, με εκλεκτές προτάσεις της μεσογειακής και διεθνούς κουζίνας.

Σε έναν χώρο φωτεινό και κομψό, που ακολουθεί πιστά τις αρχές του κλασικού μοντερνισμού με καθαρές γραμμές, λιτούς όγκους και φυσικά υλικά, θα δοκιμάσετε μοναδικά πιάτα που παρασκευάζονται από επιλεγμένες πρώτες ύλες, τιμώντας ιδιαιτέρως τα ελληνικά προϊόντα.

Ο κατάλογος του dinner (καθημερινά: 18.00-23.00) αποτελείται από ενδιαφέρουσες προτάσεις που ξεχωρίζουν για την μοντέρνα ματιά και την υψηλή γαστρονομική εμπειρία που προσφέρουν σε όσους επιλέξουν το Modern Restaurant για το δείπνο τους.

Οι απαιτητικοί γευσιγνώστες, λοιπόν, που γνωρίζουν πώς να ξεχωρίζουν τις ποιοτικές και προσεγμένες γεύσεις, προτιμήστε σούπα από ρίζες αγκινάρας Πτολεμαΐδας με αχιβάδες και σύγκλινο Μάνης, σαλάτα με κίτρινα παντζάρια, ταλαγάνι, granola, νεροκάρδαμο και chutney σύκο, μοσχαράκι γάλακτος με μελιτζάνα παπουτσάκι γεμιστή με άγρια μανιτάρια και καπνιστό τυρί Μετσόβου ή λαβράκι με φακές μπελούνγκα μαγειρεμένες σε κονσομέ γαρίδας, κρέμα φινόκιο και βινεγκρέτ τρούφας.

Ολοκληρώστε το δείπνο σας με κάποιο από τα, επίσης εξαιρετικά, γλυκά του όπως η τάρτα με κρέμα λεμονιού, καβουρδισμένο αμύγδαλο και μαρέγκα καρύδας ή το εκμέκ κανταΐφι με μαστίχα και υφή από φιστίκι Αιγίνης.

Όσοι, πάλι, δηλώνετε λάτρεις του brunch, τα σαββατοκύριακα (11.00-18.00) σας δίνεται η ευκαιρία να απολαύσετε ένα χορταστικό και άνευ προηγουμένου premium brunch, υπό τον επιβλητικό βράχο της Ακρόπολης. To menu του είναι γεμάτο με πιάτα που σίγουρα θα δυσκολέψουν την επιλογή σας και θα σας κάνουν να το συμπεριλάβετε στις επιλογές του σαββατοκύριακου ουκ ολίγες φορές.

Καρπάτσιο μανιταριών με φρέσκα σαλατικά, παλαιωμένη γραβιέρα και λάιμ dressing, σαλάτα καπνιστού σολομού με καρδιές μικρού μαρουλιού, gravlax καπνιστού σολομού και λευκό ταραμά, σάντουιτς με μανούρα Σίφνου, ρόκα, τοματίνια, αυγό και αρωματισμένο πικάντικο μέλι σε ψωμί ολικής, αυγά benedict με hollandaise κουρκουμά, μπέικον, τυρί cheddar, pancakes με μπέικον, σιρόπι σφενδάμου και μύρτιλα, κέικ καραμέλα με σαντιγί και ξύσμα λάιμ, προφιτερόλ με παγωτό καραμέλα, πραλίνα και σάλτσα σοκολάτας είναι κάποιες από τις επιλογές που θα σας βάλουν σε πειρασμό. Όλα αυτά συνοδεύονται ιδανικά με κάποιο από τα προτεινόμενα cocktails Bloody Mary (βότκα, τομάτα, μπαχαρικά), Sunday (gin, aperol, ginger, φρέσκο αγγούρι), σπιτική σανγκρία ή ένα ποτήρι Prosecco.

Πληροφορίες

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, Aθήνα

Για κρατήσεις: τηλ. 210 9200240

www.athenswas.gr

Fb page: AthensWas Hotel

Instagram: athenswas

"Αν θέλετε να μάθετε ποια είναι τα καλύτερα στέκια για φαγητό και καφέ στην περιοχή κατεβάστε την εφαρμογή Athens by GreekGuide.com στο κινητό σας δωρεάν και απολαύστε ένα άλλο «πρόσωπο» της Αθήνας!"