Μπήκαμε στην πιο κρυφή ατμοσφαιρική αυλή στην Πλάκα

Το Mono wine restaurant αποτελεί έναν από τους θησαυρούς στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

Σε άκρως προνομιακή τοποθεσία πολύ κοντά στη Μητρόπολη, το Mono wine restaurant συγκαταλέγεται σε εκείνη την κατηγορία εστιατορίων που πρέπει να επισκεφτείτε έστω και μία φορά στην ζωή σας.

Στην κουζίνα του ο σεφ (και ιδιοκτήτης ταυτόχρονα) Βασίλης Βασιλείου, δημιουργεί εκπληκτικές προτάσεις που σας ταξιδεύουν σε διάφορα μέρη της Μεσογείου, μέσα από τα υπέροχα αρώματα και τις γεύσεις τους.

Ο λιτός και χαρούμενος χώρος του σας προδιαθέτει να απολαύσετε το γεύμα σας, ενώ η ατμοσφαιρική μουσική αποτελεί την ιδανική συντροφιά σε ένα ταξίδι στον κόσμο της γαστρονομίας. Απολαύστε μεστά πιάτα που αλλάζουν σε καθημερινή βάση και παρουσιάζονται με τρόπο απλό και ταυτόχρονα άκρως δελεαστικό για τον ουρανίσκο.

Όλα τα πιάτα παρασκευάζονται με φρέσκα και αγνά υλικά, δίνοντας έμφαση στις φυσικές γεύσεις. Ξεκινήστε το δείπνο σας με το Chef's Village, ένα ορεκτικό με τηγανητό λαδοτύρι Μυτιλήνης, σάλτσα από λεμόνια κονφί με τζίντζερ και δυόσμο, πεπόνι σχάρας και συνοδέψτε με την Fruity Garden, μια σαλάτα με σπαγγέτι από κολοκύθι, σαλάτα φριζέ, φράουλες, βινεγκρέτ από ξύδι ρυζιού με δυόσμο ή την Pink turns to green, γιρλάντα αγγουριού με γλυκόξινα αγγουράκια, λόλλο ρόσο, σολομό με ροζ πιπέρι, ραπανάκια, gouda με wasabi και βινεγκρέτ άνιθου.

Για κυρίως μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε εξαιρετικά ριζότο και ζυμαρικά –ριζότο Βιαλόνε Νάνο με καρπούζι, κουκουνάρι και νιφάδες φέτας, πέννες ζυμωμένες με λεμόνι και πιπέρι, καλαμάρι σωτέ, φρέσκο κρεμμύδι, πιπεριά Φλωρίνης και γάρο από αντζούγιες– ή κάποιο από τα πραγματικά σαγηνευτικά κυρίως πιάτα –σολομός σε κρούστα από βασιλικό και ροζ πιπέρι, πέστο από λεμόνι κονφί και αρμύρα σωτέ, διάφραγμα μοσχαριού με γλάσο από βύσσινα, ντομάτα και κόκκινο κάρρυ, ταρτάρ τομάτας με βασιλικό και βαλσάμικο, πατάτες τηγανητές με την φλούδα τους.

Ολοκληρώστε το γεύμα ή το δείπνο σας με κάποιο από τα γλυκά του καταλόγου, όπως τα Crispy Sin (μους πικρής σοκολάτας με επικάλυψη τραγανής σοκολάτας με ξηρούς καρπούς, κρεμέ, μπισκότο κραμπλ και παγωτό σοκολάτας), Lemon Tart (τάρτα λεμονιού με κάρδαμο, κραμπλ φουντουκιού, σάλτσα λάιμ και σορμπέ λεμόνι), Exotic Forest (κρεμέ passion fruite με μάνγκο, κραμπλ από φυστίκι αιγίνης, τραγανό μπισκότο και παγωτό πραλίνα).

Tip: Ενημερωθείτε για την μεγάλη ποικιλία σε ετικέτες κρασιού.

Info

Μπενιζέλου Παλαιολόγου 4Γ, Αθήνα

Τηλ. 210 3226711

http://www.monorestaurant.gr

https://www.facebook.com/mono.restaurant

"Αν θέλετε να μάθετε ποια είναι τα καλύτερα στέκια για φαγητό και καφέ στην περιοχή κατεβάστε την εφαρμογή Athens by GreekGuide.com στο κινητό σας δωρεάν και απολαύστε ένα άλλο «πρόσωπο» της Αθήνας!"