Έξι+1 delicatessen που τιμούν τα ελληνικά προϊόντα

Παλαιότερα τα αποκαλούσαμε μπακάλικα ή παντοπωλεία. Μπορεί ο χώρος τους να εξελίχθηκε, το design τους να προσαρμόστηκε με το ρεύμα των καιρών και η ονομασία τους να μετατράπηκε σε καταστήματα delicatessen, ωστόσο η ουσία παρέμεινε η ίδια.

Γράφει η Ελπίδα Πιτάκη

Εκλεκτά παραδοσιακά, προϊόντα από όλη την Ελλάδα –τα περισσότερα από αυτά μάλιστα εισάγουν και από το εξωτερικό– σας περιμένουν στα ράφια τους για να γεμίσουν το τραπέζι σας με γευστικά καλούδια, απευθείας από την ελληνική γη, και όχι μόνο.

Γραβιέρα από τη Νάξο, καπνιστό από το Μέτσοβο, ρακή από την Κρήτη, μαστέλο από τη Χίο, ζυμαρικά από τα Άνω Πορόια Σερρών, τελεμές (λευκό ΠΟΠ τυρί) από τη Θράκη κ.α. είναι μόνο κάποια από αυτά. Η λίστα είναι μεγάλη και οι γεύσεις άκρως δελεαστικές. Επιλέξαμε τα πιο ιδιαίτερα και σας τα παρουσιάζουμε.

1001 Γεύσεις

Σημείο συνάντησης γεύσεων, τόσο από την Ελλάδα όσο και από κάθε άλλη γωνιά του κόσμου, το 1001 Γεύσεις, στην είσοδο της Βαρβάκειου αγοράς, διαθέτει μια μεγάλη ενημερωμένη γκάμα από εξαιρετικά, ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα.  Μάθετε περισσότερα για τις 1001 Γεύσεις εδώ.

Gusto di Grecia

Εκλεκτά παραδοσιακά, βιολογικά ή όχι, προϊόντα από όλη την Ελλάδα γεμίζουν τα ράφια του Gusto di Grecia το Κολωνάκι. Ξεχωρίζει για τα μοναδικά ελληνικά είδη τυριών και αλλαντικών, μέλι, αυγοτάραχο, ζυμαρικά, κρασί και ρακή σε οικονομικές τιμές. Βρείτε τα πάντα για το Gusto di Grecia εδώ.

Degustation

Σταθερή αξία στο Κολωνάκι από το 2007, το Degustation χαρακτηρίζεται για τη μεγάλη ποικιλία και την εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων του. Γραβιέρα Σφακίων, αγελαδινή γραβιέρα Σύρου, γραβιέρα Νάξου, καπνιστό μετσοβόνε, παραδοσιακά ζυμαρικά από τα Άνω Πορόια Σερρών και τη Λακωνία κ.α. συμπεριλαμβάνονται ανάμεσα στα 1.700 διαφορετικά είδη που φιλοξενούνται στο χώρο του. Περισσότερα deli προϊόντα του Degustation εδώ.

Μιράν

Ο παραδοσιακός παστουρμάς και το σουτζούκι του, έχουν κάνει τη φήμη του να ξεπεράσει τα σύνορα της Αθήνας. Ο λόγος για το αλλαντοπωλείο Μιράν, που λειτουργεί επί της Ευριπίδου στο κέντρο της Αθήνας από το 1922. Εδώ, θα βρείτε, επίσης, μεγάλη ποικιλία σε αλλαντικά και τυριά μικρών ελληνικών εργαστηρίων.Μάθετε περισσότερα για το Μιράν εδώ.

Αραπιάν

Ο «παράδεισος» του παστουρμά, βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και ακούει στο όνομα Αραπιάν. Στα ράφια του θα βρείτε πληθώρα ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων όπως σουτζούκι, παστουρμά, καβουρμά, νόστιμα αλλαντικά και τυριά.Δείτε τι άλλο θα βρείτε στον Αραπιάν εδώ.

Benito

Η φιλοσοφία του Benito, στο Παλαιό Φάληρο, βασίζεται στο τρίπτυχο ποιότητα, παράδοση, ανανέωση. Καβουρμάς, παστουρμάς, σουτζούκι, φορμαέλα, ανθότυρο, γραβιέρα Κρήτης, καπνιστό μετσοβόνε καθώς και προϊόντα παραγωγής τους, όπως ντολμαδάκια γιαλαντζί, χταποδοσαλάτα, παστουρμαδοπιτάκια και μαντί (πολίτικο ζυμαρικό γεμισμένο με κιμά και μπαχαρικά) σας βάζουν σε πειρασμό. Δείτε γιατί θα το επισκέπτεστε συνέχεια εδώ.

Μπαλάσκας Delicatessen & Catering

Η αλυσίδα καταστημάτων Μπαλάσκας Delicatessen & Catering, λειτουργεί από το 1971 και με περισσότερα από 45 χρόνια πείρας στο χώρο διαθέτει επιλεγμένα, εκλεκτά εδέσματα τόσο από την Ελλάδα, όσο και από τον υπόλοιπο κόσμο. Αυγοτάραχο, τυριά και αλλαντικά, βιολογικά ελληνικά προϊόντα κ.α. καλύπτουν όλες τις ανάγκες σας. Στα συν το γεγονός ότι διαθέτει και υπηρεσία δωρεάν διανομής στο χώρο σας.

Info

Αφροδίτης 39, Παλαιό Φάληρο

Τηλ. 210 9830268