“Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας” για το Xasteria του Grecotel Amirandes

Στην λαμπερή τελετή απονομής των Χρυσών Σκούφων & Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2015 που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Απριλίου στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», το εστιατόριο κρητικής κουζίνας Xasteria του πολυτελούς ξενοδοχείου Amirandes, Grecotel Exclusive Resort στο Ηράκλειο Κρήτης, απέσπασε το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2015.

Οι δημιουργικές παρεμβάσεις του Executive Chef Γιάννη Κουναλάκη – τις οποίες εκτελεί ο chef de cuisine Κωνσταντίνος Καραπαναγής – σε συνδυασμό με τα ολόφρεσκα υλικά από την φάρμα Agreco στην Κρήτη, προσφέρουν τις κλασικές κρητικές και ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις με μία σύγχρονη δημιουργική ματιά, εντάσσοντας το “Xasteria” στη λίστα με τα καλύτερα εστιατόρια της χώρας για το 2015.  

Στο πλαίσιο του θεσμού των Χρυσών Σκούφων απονέμονται κάθε χρόνο τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας σε εστιατόρια που σερβίρουν μοντέρνα και παραδοσιακή ελληνική κουζίνα. Το «παρόν» στην τελετή απονομής έδωσαν σημαντικοί θεσμικοί παράγοντες, γνωστοί επιχειρηματίες και φορείς από το χώρο του τουρισμού, δημοσιογράφοι και πολλοί γνωστοί Έλληνες καλλιτέχνες.

Την ευθύνη για την αξιολόγηση και την απονομή είχε η έγκυρη γευσιγνωστική ομάδα του περιοδικού «αθηνόραμα».