Τα μυστικά ομορφιάς της Τζένιφερ Άνιστον!

Πρόσφατα (στις 11 Φεβρουαρίου) η αγαπημένη πολλών τηλεθεατών «Ρέιτσελ» από τα «Φιλαράκια» -κατά κόσμον Τζένιφερ Άνιστον- γιόρτασε τα 45α γενέθλιά της. Και πέρα από το γεγονός ότι μέσα σας τώρα αναφωνείτε «πότε πρόλαβε να φτάσει τα 45!» –ναι, ναι, δυστυχώς όσοι από εσάς εκεί έξω «μεγαλώσατε» με την αμερικάνικη τηλεοπτική σειρά «Friends» μάλλον πρέπει να ξαναμετρήσετε τα δικά σας χρόνια- μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στα 45 της η Τζένιφερ καταφέρνει και διατηρείται… καλύτερα από πολλές μικρότερές της!

Αφήνοντας όμως απ’ έξω οποιεσδήποτε άλλες αναφορές σε ηλικίες (φτάνει τόσο, μη συγχυζόμαστε κι άλλο… στην ηλικία μας), αυτό που θέλουμε να κρατήσουμε είναι τα «μυστικά» που ακολουθεί, για να καταφέρνει να διατηρεί αυτό το κορμί και την εντυπωσιακή εμφάνιση.Και το καλύτερο απ’ όλα; Δεν τα κρατάει κρυφά!
Η Τζένιφερ Άνιστον, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της στο womenshealthmag.com η Katy Lindenmuth, κατά καιρούς έχει μοιραστεί με τους θαυμαστές της πολλά από αυτά.

Δείτε παρακάτω 10 συνήθειες της ηθοποιού, που την κρατάνε σε φόρμα και διατηρούν την υγεία της σε καλή κατάσταση:

1. Ανανεώνετε το στιλ των ασκήσεων που ακολουθείτε: «Έχει πλάκα, κρατά τον ενθουσιασμό σου σε υψηλά επίπεδα και γυμνάζεις διαφορετικές ομάδες μυών» 

2. Το μέτρο είναι το «κλειδί». Επίσης, δεν πειράζει αν είστε επιεικείς με τον εαυτό σας: «Τρώω πολύ καλά και γυμνάζομαι. Όμως αν θέλω να παρεκτραπώ… θα το κάνω. Δεν αφήνω τον οργανισμό μου να πεινάσει και δεν τον υποβάλλω σε στερητικές δίαιτες. Η συμβουλή μου; Απλά, σταματήστε να τρώτε αηδίες κάθε μέρα».

3. Πείτε… «ομμμ»: «Η γιόγκα σε προετοιμάζει για τα πάντα».

4. Η γυμναστική είναι εθιστική, κι αυτό είναι πολύ καλό: «Είναι εύκολο να εθιστεί κανείς στο αίσθημα ευφορίας που προκαλεί ο ιδρώτας μετά από μια διαδρομή με τρέξιμο. Ξυπνά ολόκληρο το σώμα».

5. Είναι εντάξει να πεις «ξέχνα το για σήμερα» αν δεν έχεις όρεξη να γυμναστείς: «Ξέρετε κάτι; Υπάρχουν μέρες που κι εγώ λέω ‘δε μπορώ’ ή ‘δε θέλω’. Νομίζω ότι πρέπει να ακούμε το σώμα μας… και μερικές φορές απλά να μην γυμναζόμαστε».

6. … αλλά μερικές φορές μέσα στα πρώτα 10 λεπτά, μπορείς να βρεις τη χαμένη σου όρεξη και να ξεπεράσεις το «δε θέλω να κάνω γυμναστική» στάδιο: «Μετά, υπάρχουν εκείνες οι φορές που λες απλά ‘εντάξει θα κάνω μόνο 10 λεπτά’ και αμέσως μετά αρχίζουν οι ενδορφίνες να σε κατακλύζουν. Και τελικά νιώθεις ωραία με τον εαυτό σου και συνεχίζεις. Έτσι, πολλές φορές πρέπει να πιέζουμε λίγο τον εαυτό μας για να ξεπεράσουμε το στάδιο της βαρεμάρας».

7. Βρείτε τρόπους να εντάξετε την άσκηση στην καθημερινότητά σας: «Παίρνω μερικά βαράκια όποτε διαμένω σε ξενοδοχείο. Είναι ένας απλός και ωραίος τρόπος για να κάνω ασκήσεις για τα χέρια, όταν βλέπω τηλεόραση ή όταν μιλάω στο τηλέφωνο. Επίσης, μου αρέσει πολύ να κάνω διατάσεις πριν πέσω για ύπνο και πού και πού κάνω και μερικά καθίσματα».

8. Μη χάνετε χρόνο με ασκήσεις γυμναστικής που δε σας ταιριάζουν/αρέσουν: «Δε χρειάζεται να αποδείξετε τίποτε σε κανέναν. Εγώ απλά θέλω να είμαι γυμνασμένη. Δε θέλω φωνές και τέτοια».

9. Αποδεχτείτε το γεγονός ότι μεγαλώνετε και δείτε πόσο όμορφο μπορεί να είναι αυτό: «Λένε ότι οι νέοι ξοδεύουν τα νιάτα, όμως εγώ νιώθω το ίδιο νέα και τώρα –αν όχι περισσότερο- σε σχέση με τότε που ήμουν 25 χρονών. Τα έχω βρει με το σώμα μου και το μυαλό μου».

10. Βρείτε τα με τον εαυτό σας: «Πηγαίνετε σε κάποιον ειδικό. Αποβάλλετε από μέσα σας ό,τι άσχημο υπάρχει. Καθαρίστε από τις ‘τοξίνες’ και το ‘θόρυβο’ που υπάρχει μέσα σας. Κατανοήστε ποιοι πραγματικά είστε και μάθετε από αυτή τη διαδικασία πώς να γίνετε καλύτεροι».