Χρήσιμες συμβουλές για υγιή μαλλιά!

Τα μαλλιά μας επηρεάζονται από διάφορους παράγοντες είτε εξωγενείς όπως οι ατμοσφαιρικές συνθήκες (ζέστη, αέρας, ρύπανση, υγρασία) είτε ενδογενείς όπως οι ορμόνες που παράγει το σώμα μας αλλά και από διάφορες συνήθειες τις καθημερινότητας μας όπως το ξύρισμα ή το λούσιμο.

Τα υγιή μαλλιά μεγαλώνουν κατά 35 χιλιοστά την ημέρα. Αυτό σημαίνει ότι μέσα σε ένα χρόνο μπορεί να φτάσουν τα… 12 χιλιόμετρα!

Τα μαλλιά… πέφτουν! Μάλιστα, ένα άτομο μπορεί να χάσει μέχρι και 100 τρίχες την ημέρα! Μην ανησυχείτε, βγαίνουν καινούριες.

Τα μαλλιά μεγαλώνουν πιο γρήγορα κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ κανείς χάνει περισσότερα μαλλιά την άνοιξη και το φθινόπωρο.

Τα ανδρογόνα, οι ορμόνες του σεξ στον άντρα, μπορεί να μειώνουν την ανάπτυξη του τριχωτού της κεφαλής, όμως αυξάνουν τη δημιουργία τριχών στο πρόσωπο.

Αν παρατηρείτε «μπαλώματα» στο κεφάλι σας (ένδειξη ότι χάνετε μαλλιά με ανορθόδοξο τρόπο) έχει έρθει η ώρα να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό.

Οι θηλυκές ορμόνες του σεξ ενισχύουν την ανάπτυξη των μαλλιών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και καθυστερούν την απώλειά τους… κάτι που όμως δε γλιτώνουν οι γυναίκες μετά τη γέννα.

Με το ξύρισμα δε δυναμώνουν οι τρίχες, ούτε βγαίνουν πιο γρήγορα.

Για να έχετε υγιή μαλλιά που λάμπουν, προστατεύστε τα από τις ακτίνες του ήλιου και φροντίστε να ακολουθείτε ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής.