Το σπανάκι ενισχύει την γονιμότητα του άντρα ;

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Μc Gill στο Μόντρεαλ του Καναδά, το σπανάκι αποδεικνύεται ιδιαίτερα ευεργετικό για το σπέρμα.

Συγκεκριμένα ο καθηγητής βιολογίας και επικεφαλής της μελέτης δρ Romain Lambrot διαπίστωσε ότι ήταν εμφανώς πιο υγιή τα ποντίκια τα οποία είχαν προέλθει από ένα αρσενικό με επαρκές επίπεδο βιταμίνης B9. Αντιθέτως τα ποντίκια των οποίων ο πατέρας παρουσίαζε έλλειμμα στη συγκεκριμένη βιταμίνη (η οποία περιέχεται στο σπανάκι) εμφάνισαν αρκετά σοβαρές σκελετικές ανωμαλίες, τόσο στο κρανίο όσο και παραμορφώσεις στη σπονδυλική στήλη.

Αν και η έρευνα δεν εξηγεί με σαφήνεια πώς αυτό που ισχύει για τα αρσενικά ποντίκια μπορεί να συμβαίνει και με τους άντρες , είναι γνωστό πως ένας υγιεινός τρόπος ζωής ενισχύει τη γονιμότητα του άντρα.

Η διατήρηση του σωστού σωματικού βάρους σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή, επηρεάζει σημαντικά και θετικά την ποιότητα του σπέρματος, σε αντίθεση με το τσιγάρο και την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Οι ειδικοί προειδοποιούν και επιμένουν ότι οι συνήθειες αυτές πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγονται, όταν καταβάλλονται προσπάθειες για την απόκτηση ενός παιδιού.