Έξι σενάρια για να πιάσετε τον Μάη εντός Αττικής

Βόλτες με άρωμα λουλουδιών, πικ νικ στην εξοχή και χαλάρωση δίπλα σε λίμνες, για μια απόδραση από την καθημερινότητα

Το φετινό τριήμερο της Πρωτομαγιάς αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία για μια απόδραση από την καθημερινότητα λίγο πριν την έναρξη του καλοκαιριού. Η διάθεση σηκώνει εύκολη εκδρομή με μυρωδιές από λουλούδια αλλά και με θαλασσινή αύρα. Δεν χρειάζεται να απομακρυνθούμε πολύ από την Αθήνα για να απολαύσουμε την αναζωογονητική εμπειρία μιας απόδρασης και το μεγαλείο της φύσης.

Γράφει ο Μίλτος Μιχαλάς

Υπέροχα μέρη μια ανάσα από την πόλη και κρυμμένοι θησαυροί της αττικής φύσης προσφέρουν το ιδανικό σκηνικό για να γιορτάσουμε την άνοιξη και να περάσουμε όμορφα και χαλαρά με την παρέα ή την οικογένεια. Εμείς σας δίνουμε έξι σενάρια για Πρωτομαγιά εντός των τειχών για να διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει.

Χαλάρωση στη Λίμνη Βουλιαγμένης

vltta-vouliagmenis

Ένας κρυμμένος θησαυρός της αττικής φύσης μάς περιμένει στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας, λίγα μόνο χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης, για να γιορτάσουμε την άνοιξη. Η Λίμνη Βουλιαγμένης, δεν είναι απλώς μια λίμνη, αλλά μια μοναδική εμπειρία ευζωίας και αναψυχής. Ο επιβλητικός βράχος, τα ιαματικά νερά, οι δαιδαλώδεις υποβρύχιες σήραγγες και η καταπράσινη βλάστηση συνθέτουν ένα μοναδικό φυσικό αξιοθέατο.

vltta-venue2

Οι επιλογές που έχουμε είναι αρκετές και πολύ δελεαστικές: γεύμα στο εστιατόριο της λίμνης, δροσερά cocktails δίπλα στις μαγευτικές όχθες της, πεζοπορία, ποδήλατο, ασκήσεις ευεξίας αλλά και βουτιές στα πεντακάθαρα νερά της. Σημειώστε ότι ο χώρος περιμετρικά της Λίμνης είναι κατάλληλα διαμορφωμένος με ξαπλώστρες και ομπρέλες για στιγμές χαλάρωσης και ευεξίας (Βουλιαγμένη, τηλ. 210 8962237, www.limnivouliagmenis.gr)

Μια μέρα στο Μαραθώνα

vltta-marathonas1

Σε απόσταση περίπου 45 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας, ο ιστορικός δήμος του Μαραθώνα αποτελεί μια καλή ιδέα για γρήγορη και εύκολη εκδρομή. Το φράγμα της ομώνυμης τεχνητής λίμνης, η οποία καταλαμβάνει μια έκταση 2.450 στρεμμάτων, αποτελεί ένα από τα εντυπωσιακά αξιοθέατα της περιοχής. Εκτεταμένο δίκτυο μονοπατιών και χωματόδρομων γύρω από τη λίμνη προσφέρεται για ποδηλατάδες και περιπάτους που θα σας κάνουν να νιώσετε ότι βρίσκεστε πολύ μακριά από την Αθήνα.

Για καφέ, φαγητό ή ποτό με υπέροχη θέα στη λίμνη, μπορείτε να ξαποστάσετε στο Fragma (τηλ. 210 8143415, www.fragma.gr), στο σημείο όπου το δάσος της περιοχής συναντά τα νερά της λίμνης. Η πιο ειδυλλιακή ώρα για να το επισκεφθείτε είναι εκείνη του ηλιοβασιλέματος.

vltta-psaras

Όταν ανοίξει η όρεξη, κατευθυνθείτε προς το ανατολικό τμήμα της παραλίας του Μαραθώνα, για ολόφρεσκο ψάρι και ουζομεζέδες στην παραδοσιακή ψαροταβέρνα του Ψαρά (Ποσειδώνος 3, Παραλία Μαραθώνα, τηλ. 22940 55237). Άλλη εναλλακτική, αν αποφασίσετε να κάνετε τις πρώτες βουτιές της σεζόν, είναι και η κοντινή παραλία του Σχινιά.

Εκεί θα συναντήσετε το Moraitis Beach, όπου μπορείτε να χαρείτε τον ανοιξιάτικο ήλιο πίνοντας έναν παγωμένο καφέ ή ένα super δροσιστικό ρόφημα (τηλ. 22940 55965, www.moraitisbeach.com).

Πικ νικ στο Τατόι

vltta-139497257_1490360796

Στους πρόποδες της Πάρνηθας, 15 χλμ. βόρεια της Αθήνας, το πρώην Βασιλικό Κτήμα Τατοΐου είναι ένα μεγάλο δάσος αναψυχής και γαλήνης, ιδανικό για ανοιξιάτικες μονοήμερες. Καταπράσινα τοπία, σπάνια δέντρα, όμορφες διαδρομές μες στη φύση... Μια εκδρομή εδώ θα σας ανταμείψει με υπέροχες εικόνες.

Στο κτήμα υπάρχουν πολλοί ανοιχτοί χώροι όπου μπορείτε να απολαύσετε το πικ νικ σας. Πάρτε ψάθινο καλάθι και καλή παρέα, στρώστε τραπεζομάντηλο και απολαύστε το υπαίθριο γεύμα σας κάτω από τις σκιές των αιωνόβιων δέντρων. Επίσης, μπορείτε να περπατήσετε στα μονοπάτια του κτήματος, να κάνετε βόλτα με τα σκυλιά σας ή να απολαύσετε μια βόλτα με ποδήλατο. Πολύ όμορφη διαδρομή είναι αυτή προς την τεχνητή λίμνη Κιθάρα η οποία έχει εξαιρετική θέα στο Λεκανοπέδιο και είναι σπάνιας φυσικής ομορφιάς.

Ηλιοβασίλεμα στο Σούνιο

vltta-sounio3

Σε απόσταση περίπου 70 χλμ. από την Αθήνα, το Σούνιο αποτελεί αγαπημένο προορισμό των Αθηναίων για μίνι εκδρομές. Η απαράμιλλη ομορφιά και η εξαίσια τοποθεσία του ναού, στο νοτιοανατολικό άκρο του ακρωτηρίου Σουνίου, εντυπωσιάζουν όποιον τον επισκέπτεται. Από αυτό το προνομιακό σημείο θα έχετε πανοραμική θέα της ακτογραμμής και των γειτονικών νησιών ή ακόμη και των βουνών της Πελοποννήσου (καιρού επιτρέποντος) και φυσικά θα απολαύσετε ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα της ζωής σας.

vltta-akrogialli3e

Μετά την επίσκεψή σας στον αρχαιολογικό χώρο, πιάστε τραπέζι μπροστά στη θάλασσα, στη λιτή και περιποιημένη προσεγμένη ψαροταβέρνα Ακρογιάλι που προσφέρει εκπληκτική θέα στο Ναό του Ποσειδώνα (Παραλία Σουνίου, τηλ. 22920 39107).