Με τη Μπέρμπερι συνεργάζεται το ίδρυμα Χένρι Μουρ

Το ίδρυμα πιστεύει πως η συνεργασία με την Burberry θα φέρει νέο κοινό για τα γλυπτά του Μουρ

Η ισχύς εν τη ενώσει. Αυτό σκέφτηκε και το ίδρυμα Henry Moore που αποφάσισε να συνεργαστεί με τον οίκο πολυτελείας Burberry σε μία έκθεση που θα λάβει χώρα στο Makers House του Λονδίνου από τις 21 έως τις 27 Φεβρουαρίου.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν περισσότερα από 40 έργα του Henry Moore, μεταξύ των οποίων και το γλυπτό Torso with Point (1967), ταυτόχρονα με τη νέα συλλογή ρούχων για άντρες και γυναίκες της Burberry, που είναι εμπνευσμένες από την «δημιουργική διαδικασία» του αείμνηστου γλύπτη.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους η τελευταία διαφημιστική εκστρατεία της Burberry γυρίστηκε στο στούντιο και τους κήπους του ιδρύματος Χένρι Μουρ στο Χερτφορντσάιρ, στην κεντρική Αγγλία. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ιδρύματος όσον αφορά τη συνεργασία, το ίδρυμα Χένρι Μουρ ενημερώνεται συνεχώς για την έκθεση που θα γίνει και για την συμβολή του έργου του στη σύγχρονη δημιουργικότητα. Το ίδρυμα πιστεύει πως η συνεργασία με την Burberry θα φέρει νέο κοινό για τα γλυπτά του Μουρ.

Στο μεταξύ το ίδρυμα Χένρι Μουρ έχει δοθεί για γενική επισκευή για την 40η επέτειο του για να δεχτεί τους νέους του επισκέπτες, ενώ το κεντρικό του αρχείο θα είναι έτοιμο τον Απρίλιο. Την αναδιαμόρφωση του Ιδρύματος, προϋπολογισμού 7 εκατ. λιρών έχει αναλάβει το αρχιτεκτονικό γραφείο Hugh Broughton, με έδρα το Λονδίνο.

Το αρχείο του Χένρι Μουρ θα στεγαστεί σε έναν χώρο που βρίσκεται υπό κατασκευή και ο οποίος θα διαθέτει έξι κλιματιζόμενα δωμάτια κι έναν χώρο που θα περιλαμβάνει την συλλογή του καλλιτέχνη σε ψηφιακή μορφή.