Υπάρχει Ζωή Στο Σύμπαν; Το Ψηφιακό Πλανητάριο απαντάει με νέα… ταινία!

Στο ερώτημα αν υπάρχει ζωή και πέρα από την Γη και τι θα μπορούσε άραγε να κρύβεται ανάμεσα στα αναρίθμητα άστρα των δισεκατομμυρίων γαλαξιών του σύμπαντος, προσπαθεί να απαντήσει η νέα ψηφιακή παράσταση με τίτλο «Ζωή στο Σύμπαν», η οποία θα αρχίσει να προβάλλεται στο Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, από την επόμενη εβδομάδα.

Η παράσταση προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε μια συναρπαστική αναζήτηση της ζωής πέρα από την Γη. Ξεκινώντας από την προέλευση και την εξέλιξη της ζωής στον πλανήτη μας, «ταξιδεύει» στα ουράνια σώματα του ηλιακού μας συστήματος, που είναι πιθανότερο να φιλοξενούν μικροβιακές μορφές ζωής. Επίσης αναφέρεται στις σημαντικότερες μεθόδους που χρησιμοποιούν οι αστρονόμοι για τον εντοπισμό και την μελέτη ενός εξωπλανήτη.

Την επίσημη παρουσίαση, τη Δευτέρα, θα προλογίσει ο Ξενοφών Μουσάς, καθηγητής Φυσικής Διαστήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Την ημέρα αυτή θα πραγματοποιηθούν δύο προβολές ( 18:30 και 20:00) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Απαραίτητα είναι μόνο τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα πραγματοποιηθεί από το Ταμείο του Πλανηταρίου από τις 18:00 της ίδιας ημέρας.

Η ψηφιακή παράσταση θα ενταχθεί στο τρέχον πρόγραμμα του Πλανηταρίου, από την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου και προτείνεται για παιδιά ηλικίας εννέα ετών και άνω.