Αυλαία για το 6ο TEDx Athens

Με μεγάλη επιτυχία και πολλές εκπλήξεις πραγματοποιήθηκε το 6ο κατά σειρά TEDx Athens, στις 15 Νοεμβρίου, στην κατάμεστη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Περισσότερα από 1.200 άτομα έδωσαν το «παρών» ενώ περίπου 1.000 άτομα παρακολούθησαν την εκδήλωση μέσω του simulcast που φιλοξενήθηκε για 2η συνεχή χρονιά στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα. 12 ώρες γεμάτες ξεχωριστές ομιλίες και προσωπικές ιστορίες που συνέβαλαν στο να βγάλει το Αθηναϊκό κοινό τα δικά του «Συμπεράσματα», δίνοντας ώθηση για να προχωρήσει στο μέλλον με δημιουργικότητα και θετική διάθεση.

24 ομιλητές από όλο τον κόσμο ανέβηκαν στη σκηνή του φετινού TEDxAthens και μίλησαν για το αύριο μέσα από τη σοφία και την εμπειρία του παρελθόντος. Ανάμεσά τους, εκπρόσωποι από διάφορους χώρους όπως της τεχνολογίας, της επιστήμης, της επιχειρηματικότητας, της κοινωνικής αλληλεγγύης, των γραμμάτων και των τεχνών. Ταυτόχρονα 5 ξεχωριστά performances ταξίδεψαν το κοινό, μέσα από ιδιαίτερες μελωδίες και πολύ χορό.

Επιπλέον, όσοι παρευρέθηκαν στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών απόλαυσαν μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία, βασισμένη σε απλά αλλά πολύτιμα υλικά δίνοντας ένα άρωμα γιορτής στη διοργάνωση. Οι βασικοί πρωταγωνιστές του μενού ήταν το μήλο και η κολοκύθα, δίνοντας σε όλους την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη σταδιακή μεταμόρφωσή τους από την αρχική ωμή μορφή τους σε πιο σύνθετες δημιουργίες. Αξίζει να σημειωθεί, πως τα εδέσματα που περίσσεψαν δόθηκαν στο «ΜΠΟΡΟΥΜΕ», ενισχύοντας έμπρακτα, για άλλη μια χρονιά, το πολύτιμο έργο της Οργάνωσης.

Η μεγάλη έκπληξη του φετινού TEDx Athens,που ενθουσίασε το κοινό, ήταν η ανακοίνωση του «TheWagonProject», το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει την άνοιξη του 2015. Πρόκειται για ένα καινούριο project του TEDxAthens που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα και φιλοδοξεί να γίνει σημείο συνάντησης, ανταλλαγής ιδεών & απόψεων, ενώνοντας όλους τους ανθρώπους σε κάθε γωνιά της χώρας. Το «The Wagon Project» είναι ένα όχημα γεμάτο με αισιοδοξία και στο οποίο «ταξιδιώτης» μπορεί να γίνει ο καθένας από εμάς. Εντός των επόμενων ημερών, θα υπάρχει πλήρης ενημέρωση αναφορικά με τη νέα αυτή πρωτοβουλία του TEDx Athens, καθώς και για το πώς μπορεί ο καθένας να βοηθήσει για να ξεκινήσει το ξεχωριστό αυτό ταξίδι.

Σχετικά Tags
Tedx