Τρολάρουν την Αμφίπολη

Το βίντεο έχει τίτλο "Το πραγματικό βίντεο της Αμφίπολης". Έχει διάρκεια δύο λεπτών και 18 δευτερολέπτων.

Το όνομα του χρήστη που το έχει ανεβάσει στο YouTube είναι επιβλητικό και μυστηριώδες: Amphipolis' Dark Side. Αμέσως σε ανασκουμπώνει στην καρέκλα σου και πατάς το play.

Παρατήρηση πρώτη. Κάτι δεν πάει καλά... Ο χρήστης έχει απενεργοποίησει τα σχόλια κάτω από το βίντεο.

Το βίντεο ξεκινά και -ως εκ του θαύματος- είναι οικείο! Βλέπουμε εργάτες να κάνουν εργασίες στον αρχαιολογικό χώρο του τάφου στο λόφο Καστά. Από πίσω, ακούγεται η φωνή της Κατερίνας Περιστέρη, με ανακοινώσεις και εκτιμήσεις της οποίας έχει "ντυθεί" το βίντεο, πέρα από τα σημεία όπου υπάρχει "επική" μουσική επένδυση.

Τα ευρήματα κάνουν την εμφάνισή τους ένα-ένα. Ωπ! Τι είναι αυτό; Πινακίδα με το όνομα της Μακεδονίας; Βρέθηκε τέτοιο πράγμα στην Αμφίπολη;

Παρατήρηση δεύτερη. Κάτι, σίγουρα, δεν πάει καλά...

Προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, με χειρόγραφη ετικέτα. Ώπα. Παρατήρηση τρίτη.

Μια μικρογραφία του Λευκού Πύργου, με ένα ελληνικό σημαιάκι με οδοντογλυφίδα. Το στομάχι λύνεται, χαλαρώνεις στην καρέκλα και απολαμβάνεις την πλάκα. Το βίντεο είναι τρολ.

Μια μπουγάτσα με τυρί σε λαδόκολλα, μια ασπρόμαυρη φωτογραφία του Γιώργου Κούδα με φανέλα του ΠΑΟΚ... Χαμόγελο στα χείλη.

Τι σκαρφίστηκαν -και τι δημιούργησαν!- οι άτιμοι...

Το βίντεο τελειώνει με το -σοβαρό και αληθινό- μήνυμα: "Στον πραγματικά ανεστραμμένο κόσμο, το αληθινό δεν είναι παρά μια στιγμή του ψεύτικου".

Το βίντεο φτιάχτηκε, με χιουμοριστική διάθεση, από την +τεχνία του Τομέα Θεσσαλονίκης.