Πρότζεκτ Β: Μια ενδιαφέρουσα έκθεση φωτογραφίας

Βοτανικός. Μια περιοχή, δυο αντίθετες όψεις. Η μια σε πληγώνει και η άλλη σε κάνει να απορείς. Γιατί να μην είναι στο σύνολο της “προσεγμένη”. Αυτή η διαφορετικότητα είναι που προκαλεί το ενδιαφέρον του φωτογράφου Πέτρου Σοφικίτη να προσεγγίσει την περιοχή και μέσω μιας σειράς εικόνων να αποτυπώσει αυτή την ιδιομορφία.

Η έκθεση, με τίτλο “Πρότζεκτ Β”, που θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς, εντάσσεται  στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βοτανικού, και στόχος της είναι το κοινό να γνωρίσει καλύτερα την περιοχή αυτή. Διάρκεια 17-27 Σεπτεμβρίου.
Οι εικόνες θα πλαισιώνονται με νέους και ταλαντούχους σχεδιαστές που θα φωτογραφηθούν ο καθένας σε ξεχωριστό και μοναδικό μέρος καθ’ υπόδειξη του φωτογράφου. Το ύφος των εικόνων δεν θα είναι στυλιζαρισμένο παρόλο που τα πρόσωπα έχουν άμεσα σχέση με τη μόδα. Οι φωτογραφίες δεν θα παραπέμπουν σε κάποιο editorial. Αντίθετα, θα έχουν την αισθητική του φωτορεπορτάζ.
Μια βόλτα στον Βοτανικό μέσα απo έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες του Πέτρου Σοφικίτη.

Σχεδιαστές: Elizabeth Leau(Deep Shallow Exposition),  Ελίνα Κορδάλη (Madam Shoushou),  Νατάσα Αθανασιάδου (Generation Generous), Μαρία & Δανάη Κανελλοπούλου (The KNLs), Ναταλία Γιαννακοπούλου (Royal Rag), Ειρήνη Αναγνωστοπούλου, Ηλέκτρα Βασιλείου (Storydrops)

Μέρος των εσόδων θα διατεθούν στο φιλανθρωπικό σωματείο «Οι Φίλοι του Παιδιού».

Πολύχωρος Πολιτισμού Αθηναις, Καστοριάς 34-36, Βοτανικός, Αθήνα

Διάρκεια 17-27 Σεπτεμβρίου