Η Vanessa Mae στο Ηρώδειο

Η Vanessa Mae επισκέπτεται για άλλη μια φορά την Ελλάδα και πραγματοποιεί, την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου, στο Ηρώδειο, ένα εξαιρετικό show εφ' όλης της ύλης.

Μια μεγάλη βραδιά κατά την οποία η Vanessa Mae θα ερμηνεύσει Μπαχ, Μπετόβεν, Μπραμς, Βιβάλντι αλλά και tango, Ινδική μουσική, pop τραγούδια, μελωδίες του Vangelis αλλά και σπουδαίες μπαλάντες. Και όλες αυτές τις φαινομενικά ετερόκλητες μουσικές, τις απογειώνει με το μοναδικό ηλεκτρικό βιολί της και με τις δυνατές ιδέες ενορχήστρωσης.

Η Vanessa Mae έχει πουλήσει περισσότερα από 10 εκατομμύρια δίσκους σε ολόκληρο τον κόσμο, έχει κερδίσει 40 International Platinum Awards και οι παρτιτούρες της αριθμούν πάνω από 8 εκατομμύρια αντίτυπα, καταφέρνοντας να ισορροπεί, μία εικοσιπενταετία τώρα, μεταξύ του κλασικού και του ποπ ρεπερτορίου.

Έχοντας γεννηθεί την ίδια ημερομηνία (27 Οκτωβρίου) με τον καλύτερο βιολιστή όλων των εποχών, τον Nicolo Paganini, η Vanessa Mae έχει δικαιώσει την θεά τύχη κατορθώνοντας να κάνει αγαπητό τον ήχο του βιολιού σε εκατομμύρια κόσμου. Σε ηλικία 11 με 13 ετών ηχογράφησε κονσέρτα του Tchaikovsky και του Beethoven. 

Συνδύασε με τέτοια άνεση την κλασική με την pop μουσική, η Vanessa Mae θεωρείται δημιουργός ενός εντελώς νέου είδους fusion μουσικής που σηματοδοτήθηκε με την κυκλοφορία του άλμπουμ της The violin player το 1995 και γρήγορα αγαπήθηκε από το ευρύ κοινό. Η «βασίλισσα του βιολιού» έχει συνεργαστεί με δημοφιλείς ποπ καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων η Janet Jackson και ο Prince, η μουσική της ακούγεται στο σάουντρακ της μεγάλης παραγωγής της εταιρείας Disney «Μulan», ενώ με τα πρόσφατα άλμπουμ της δοκιμάζει για πρώτη φορά εκτός από το βιολί και την φωνή της.

Εισιτήρια: Από 45 ευρώ

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου, στις 21:00