All that Jazz… και η παράσταση αρχίζει

Οι προβολές του 4ου Athens Open Air Film Festival για τον Ιούλιο ολοκληρώνονται με την ταινία του Μπομπ Φος «Η Παράσταση Αρχίζει» (All That Jazz, 1979) που θα παιχτεί στο Σινέ-Ελληνίς Cinemax, την Δευτέρα 28 Ιουλίου.

Προσωπικό όσο κανένα άλλο έργο του, το μηδενιστικό, φαντασμαγορικό, αλλόκοτα ευχάριστο κι ιδιαίτερα σαρκαστικό ως προς τα ήθη της σόουμπιζ «All That Jazz», εξακολουθεί εδώ και 35 χρόνια να γιορτάζει με το ίδιο πάθος την αποχαιρετιστήρια επιστολή του Μπομπ Φος προς… τα εγκόσμια πάθη του.

Η υπόθεση αφορά στην ιστορία του καταξιωμένου χορογράφου και σκηνοθέτη Τζο Γκίντεον (τον υποδύεται ο Ρόι Σάιντερ), που αρνείται πεισματικά να δει πως ζει μία εξουθενωτική καθημερινότητα, η οποία ορίζεται από τις πυρετώδεις προετοιμασίες για το επόμενο μιούζικαλ, το μοντάζ της τελευταίας του ταινίας και φυσικά τα μεγάλα πάθη του: τις γυναίκες, το τσιγάρο, το ποτό και τις αμφεταμίνες.

Όλες οι προβολές του Athens Open Air Film Festival ξεκινούν στις 21:00 και η είσοδος είναι ελεύθερη ενώ τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας.