Γιατί τα σάντουιτς του Duck Soup στην Πανεπιστημίου γίνονται ανάρπαστα;

Το μυστικό bistro στη στοά Πεσματζόγλου παρασκευάζει καθημερινά, μικρά γευστικά θαύματα!

Η Κατερίνα και ο Σπύρος είναι ένα πολύ ευρηματικό και πολυταξιδεμένο ζευγάρι, με μεγάλη αγάπη και μεράκι γι' αυτό που κάνουν. Γεμίζουν ευχαρίστηση προσφέροντας στους πελάτες τους (και φίλους πλέον) προϊόντα υψηλής ποιότητας και προδιαγραφών, σαν και αυτά που θα επέλεγαν και για το σπίτι τους οι ίδιοι.

Τους βρήκαμε στο Duck Soup, στη στοά Πεσματζόγλου στο κέντρο της πόλης (απέναντι από το κτήριο της Βιβλιοθήκης και λίγα βήματα από τη στάση μετρό Πανεπιστήμιο) και περάσαμε μαζί τους ένα άκρως απολαυστικό πρωινό μαθαίνοντας τα πάντα για την φιλοσοφία του αξιολάτρευτου cafe- bistro που έχουν δημιουργήσει εδώ και δύο χρόνια.

Με μια πανέμορφη καταπράσινη αυλή (είναι το πρώτο πράγμα που σίγουρα θα κεντρίσει το ενδιαφέρον σας) και έναν εκπληκτικό εσωτερικό χώρο που έχει δημιουργηθεί με προσωπικό γούστο αλλά και κόπο (κάποιες φορές) από τους ίδιους κάθε φορά που βρισκόμαστε εδώ, μεταφερόμαστε νοητά σε κάποιο γουστόζικο bistro στο Παρίσι.

Η έμφαση στο Duck Soup δίνεται στον καφέ και τα σάντουιτς (αν γνωρίσετε, βέβαια, λίγο παραπάνω την Κατερίνα και τον Σπύρο θα καταλάβετε ότι η έμφαση εδώ δίνεται σε όλα, από την custom made θήκη για τα μαχαιροπίρουνα που φτάνουν στο τραπέζι σας, μέχρι το ισπανικό πλακάκι στο δάπεδο που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει). Όπως, είπαμε η ποιότητα των προϊόντων είναι ο βασικός παράγοντας πάνω απ' όλα για την επιλογή τους. Κάτι που θα παρατηρήσετε και μόνοι σας μόλις αντικρίσετε τον κατάλογο και δείτε τι υλικά χρησιμοποιούνται για την προετοιμασία της παραγγελίας σας.

Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι το Duck Soup διαθέτει μια open κουζίνα για να βλέπετε όλη την διαδικασία παρασκευής της παραγγελίας σας, ένα ρετρό ψυγείο (θυμίζει πολύ εκείνα από παλιά παντοπωλεία) όπου όλες οι πρώτες ύλες διατηρούνται άκοπες (ιδέα εμπνευσμένη από αγαπημένο στέκι των ιδιοκτητών στην Ιταλία) για να κοπούν μόλις επιλέξετε το σάντουιτς της επιλογής σας. Επίσης, σημειώστε ότι όλα εδώ είναι χειροποίητα, από τις σος βινεγκρέτ πέστο και μελιού (η Κατερίνα κόβει αρωματικά από τις γλάστρες της και ετοιμάζει τις μαρινάδες), μέχρι τα κουλουράκια που σερβίρονται με τον καφέ!

Και περνάμε στο κεφάλαιο σάντουιτς. Διαθέτοντας ένα ταλέντο (και) στο κομμάτι της διαχείρισης των πρώτων υλών μεταξύ τους, η Κατερίνα και ο Σπύρος έχουν πειραματιστεί γευστικά αρκετά για να καταλήξουν στους συγκεκριμένους προτεινόμενους συνδυασμούς, που ομολογουμένως όλοι τους είναι ένας κι ένας.

Μέσα στα ολόφρεσκα ψωμάκια που καταφθάνουν καθημερινά από συνεργαζόμενο φούρνο –καμπαγιού λευκό και μαύρο, τσιαπάτα λευκή και μαύρη, μπαγκέτα γαλλική, τσιαπάτα με τρία διαφορετικά αλεύρια, χωριάτικο καρβέλι ολικής ή λευκό– παντρεύουν αρμονικά διάφορα υλικά, δημιουργώντας έτσι μοναδικούς γευστικούς συνδυασμούς που μόνο απολαυστικοί μπορούν να χαρακτηριστούν.

Παστράμι από την Δράμα, χοιρινό καπνιστό από την Καρδίτσα, ανθότυρος Κρήτης ξερός, γραβιέρα Κρήτης παλαιωμένη, αυθεντική παρμεζάνα, Ιταλική μπρεζάολα (από τρυφερό μοσχαρίσιο φιλέτο), ισπανικό jamon και σαλάμι chorizo, τυρί brie, σολομός Σκωτίας κ.α. είναι κάποιες από τις πρώτες ύλες που θα δείτε να «φιγουράρουν» στη βιτρίνα του Duck Soup και κατ' επέκταση στον κατάλογό του.

Σύμφωνα με τον Σπύρο (με τον οποίο ομολογουμένως δεν θα διαφωνήσω καθόλου) το Bresaola είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα και ελαφριά σάντουιτς, με Bresaola Ιταλίας, τυρί κρέμα με μυρωδικά, ντομάτα, ρόκα και ελαιόλαδο. Ξεχωριστή επιλογή, επίσης, και το Παστράμι- Blue Cheese με παστράμι μόσχου Δράμας, gorgonzola, καραμελωμένο κρεμμύδι, καρύδια, balsamico σφενδάμου καθώς και το Jamon Serrano με Jamon, τυρί Brie, πέστο, ρόκα, balsamico σδένδαμου, ελαιόλαδο.

Διάσημη, επίσης, κατηγορία αποτελούν και οι μπρουσκέτες, που αποτελούνται από ψημένη φέτα χωριάτικου καρβελιού με διάφορα υλικά από πάνω, οι τορτίγιες, οι οποίες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: την ινδική με κοτόπουλο ταντούρι και την μεξικάνικη ή αλλιώς χορτοφαγική όπως την αποκαλούν και οι ίδιοι και οι δροσιστικές σαλάτες, οι οποίες μπορούν να επιλεγούν για ένα ελαφρύ lunch break.

Οι λάτρεις των γλυκών μην νιώθετε «ριγμένοι» καθώς και για εσάς η Κατερίνα και ο Σπύρος έχουν προνοήσει καταλλήλως. Υψηλής ποιότητας και με κορυφαίες πρώτες ύλες, και αυτά, θα σας βάλουν σίγουρα σε πειρασμό. Την πρωτοκαθεδρία έχει το απίστευτο κρουασάν με προζύμι και ακολουθούν το χειροποίητο τιραμισού με κρέμα μασκαρπόνε βασισμένο σε αυθεντική ιταλική συνταγή και η lemon pie με τραγανή βάση από ξηρούς καρπούς.

Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση, όπως είπαμε, και στον καφέ σερβίρει τον υψηλής ποιότητας Taf (συνοδεία από λαχταριστά, σπιτικά κουλουράκια της Κατερίνας), μεγάλη ποικιλία σε αρωματικά τσάι και ελληνικά βότανα (τσάι του βουνού, λουίζα, μέντα), δυναμωτικούς χυμούς από ολόφρεσκα φρούτα εποχής ή πουρέδες φρούτων χωρίς ζάχαρη σε ιδιαίτερους συνδυασμούς όπως πράσινο μήλο, λάιμ, λεμόνι, τζίντζερ, αλλά και χορταστικά smoothies σε διάφορες πρωτότυπες γεύσεις. Στα συν το γεγονός ότι διαθέτει μία ενημερωμένη λίστα σε μπύρες (ελληνικές και ξένες) και κάποιες επιλεγμένες προτάσεις σε κρασί (ποτήρι και φιάλη).

Τέλος, το Duck Soup αποτελεί ιδανική επιλογή για ένα χαλαρό κρασάκι με τους φίλους συνοδεία πλατό αλλαντικών και τυριών, υπό τις επιλεγμένες μουσικές του Σπύρου που συνάδουν ιδανικά με τον χώρο και την φιλοσοφία του. Στα συν, η value for money φιλοσοφία του.

Info

Δευτέρα- Παρασκευή: 09.00-20.00, Σάββατο: 11.00-18.00

Τιμές: 3 ευρώ (cappuccino), από 3,50 ευρώ (σάντουιτς & μπρουσκέτες), 4 ευρώ (ποτήρι κρασί), 6 ευρώ (ποτό)

Πανεπιστημίου 39 (εντός στοάς Πεσματζόγλου), Αθήνα

Τηλ. 210 3233916

Fb page: DUCK SOUP CAFÉ

"Αν θέλετε να μάθετε ποια είναι τα καλύτερα στέκια για φαγητό και καφέ στην περιοχή κατεβάστε την εφαρμογή Athens by GreekGuide.com στο κινητό σας δωρεάν και απολαύστε ένα άλλο «πρόσωπο» της Αθήνας!"