Ένα “Ελληνικό Καφενείον” στην Σύρο

Εμπνευσμένο από την πλούσια ελληνική παράδοση, το “Ελληνικό Καφενείον” δημιουργήθηκε στην κεντρική πλατεία της Ερμούπολης με θέα το Δημαρχείο.

Η ομάδα που το έφτιαξε είχε στο μυαλό της να δημιουργήσει ένα φιλικό στέκι βασισμένο στην παράδοση και στα ελληνικά προϊόντα ώστε να μπορούν σε αυτό να απολαύσουν επισκέπτες και ντόπιοι τα αγαπημένα τους ροφήματα αλλά και τις αλμυρές και γλυκές προτάσεις.

Σχεδιάστηκε γύρω από δύο βασικούς άξονες, αφενός να προσφέρει την ανεπιτήδευτη φιλοξενία που ανέκαθεν χαρακτήριζε τα ελληνικά καφενεία και αφετέρου να τονίσει την ελληνική ταυτότητα των προϊόντων του και στεγάζεται σε ένα μαρμαρόκτιστο νεοκλασικό κτίριο του 19ου αιώνα που επιδιώκει να συγκεράσει την αίγλη της Ερμούπολης του 19ου αιώνα.

Το ίδιο κτίριο έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν την Οικονομική Εφορία Σύρου, εμπορικά καταστήματα, το καφενείο του Δημητρίου Τορνάρη στα μέσα του προηγούμενου αιώνα, και βεβαίως το “Ελληνικό Καφενείον” του Μιχάλη Ι. Γεωργιάδη, το οποίο στις 15 Δεκεμβρίου 2013 σταμάτησε να τρατάρει τους θαμώνες του… δίνοντας τη σκυτάλη στο ανανεωμένο “Ελληνικό Καφενείον”.