Elements: Ανακαλύπτοντας ένα “διάσημο” cocktail

Συνέντευξη: Ελένη Νικολούλια

Σε λίγο καιρό ο παγκόσμιος διαγωνισμός cocktail, Bacardi Legacy, ετοιμάζεται να κορυφωθεί.

Από εκεί, ένας από τους 4 φιναλίστ θα ανακηρυχθεί νικητής για την Ελλάδα και θα συνεχίζει την πορεία του στο εξωτερικό όπου θα αναμετρηθεί με τους υπόλοιπους ομότιτλούς του για την κατάκτηση του παγκόσμιου πλέον τίτλου “Bacardi Legacy 2014”.

Ο Στέλιος Παπαδόπουλος, ένας από τους 4 Έλληνες φιναλίστ, μιλά μαζί μας για τον διαγωνισμό, το ποτό του αλλά και όλα όσα αξίζει να γνωρίζουμε για το cocktail που πλέον βλέπουμε όλο και συχνότερα στα αγαπημένα μας στέκια.

- Πες μας λίγα λόγια για τον παγκόσμιο διαγωνισμό Bacardi Legacy.

To Bacardi Legacy είναι ένας παγκόσμιος διαγωνισμός όπου ξεκίνησε το 2010 με σκοπό να προκαλέσει τους καλύτερους και πιο δημιουργικούς bartenders όχι μόνο να φτιάξουν ένα cocktail αλλά να δημιουργήσουν κάτι το οποίο πολύ απλά θα μπορέσει να μείνει στην ιστορία και να αντέξει στον χρόνο όπως και τα υπόλοιπα Bacardi classic cocktails. Στην Ελλάδα ο συγκεκριμένος διαγωνισμός “τρέχει” για πρώτη φορά.

- Ποια ήταν η πηγή έμπνευσής σου για τη δημιουργία του Elements;

Η δουλεία μου, η καθημερινότητα μου πίσω από τα bar, τα υλικά που αγαπώ και οι άνθρωποι γύρω μου. Όλα αυτά είναι το Εlements, δηλαδή τα “στοιχεία” της καθημερινής μου ζωής. Στόχος μου ήταν να προτείνω κάτι που θα αντέξει, και θα αγαπηθεί... Αληθινό,φρέσκο, νόστιμο και απλό!

- Ποια είναι η συνταγή του;

To Bacardi Superior χρησιμοποιήθηκε ως βάση και μας δίνει μία έντονη γουλιά από Κούβα. Το ροζ grapefruit μας ήρθε από τα Barbados και προσδίδει την απαραίτητη σπιρτάδα που θέλουμε να χαρακτηρίζει την κάθε γουλιά που απολαμβάνουμε. Το πικραμύγδαλο ισορροπεί ιδανικά το αποτέλεσμα και αναδίδει αρώματα Μεσογείου. Ο φρέσκος βασιλικός μας φέρνει στο νου μνήμες από τις πιο ανέμελες, Ελληνικές στιγμές. Όλα αυτά είναι τα “στοιχεία” που συνθέτουν τελικά την συνταγή του Elements.

- Γιατί το Elements να είναι το νέο Bacardi Legacy Cocktail;

Γιατί είναι άψογα ισορροπημένο και αποτελείται από υλικά που μας φέρουν αναμνήσεις και όλα αυτά συνδυασμένα με ένα υπέροχο ρούμι όπως είναι το Bacardi Superior. Αν έπρεπε να περιγράψω το Elements με μία φράση, θα το προσδιόριζα ως “ένα όμορφο καλοκαιρινό party μέσα σε ένα ποτήρι”. Από την άλλη, το κάθε cocktailαντικατοπτρίζει και τον άνθρωπο που το δημιούργησε, την αγάπη του, την ενέργεια και το θάρρος του να δώσει ζωή στο δημιούργημα του. Οπότε τόσο εγώ όσο και το Elements θα δώσουμε σκληρή μάχη για να γίνουμε Legacy!

- Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του Bacardi Superior που χρησιμοποιείς ως βασικό συστατικό στο cocktail σου;

Ο χαρακτήρας, η γεύση , η ιδιότητά του να μην χάνει τα αρώματα και το σώμα του στην ανάμιξη αλλά και η “τσαχπινιά” του η οποία σε συνδιασμό με τα υπόλοιπα συστατικά φέρνουν ένα υπέροχο αποτέλεσμα.

- Ποια είναι η ιδανική συνταγή για ένα Bacardi Original Daiquiri;

Ένα καλό γευστικό ρούμι, ζουμερά φρέσκα Lime, λίγη ζάχαρη, χρυσή άμμος και shake σε tropical ρυθμούς...

- Πώς μπορεί κανείς να ενημερώνεται για τα party και event στα οποία θα σερβίρεις το Bacardi Elements;

Μέσα από τα social media τα οποία ανανεώνονται καθημερινά! Στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram, όπου κι αν αναζητήσει κανείς το Elements, μπορεί πλέον να το βρει.