Αυτές είναι οι πιο cool ταράτσες για το πρώτο καλοκαιρινό ποτό

Ο συνδυασμός ποτού- cocktail και εκπληκτικής θέας στην Αθήνα στα καλύτερά του

Παρόλο που το καλοκαίρι δεν έχει προλάβει να κάνει ακόμη την εμφάνισή του, εμείς ήδη ονειρευόμαστε ότι απολαμβάνουμε δροσιστικά cocktails κάτω από τον έναστρο ουρανό της πόλης.

Με φόντο κάποια από τα πιο ονειρικά και φωταγωγημένα αξιοθέατά της αλλά και θέα που κόβει την ανάσα, το πρώτο summerish ποτό της σεζόν καταναλώνεται με την παρέα και συνοδεία lounge και easy going μουσικών, τόσο σε καθιερωμένες ταράτσες όσο και σε νέα στέκια που δίνουν δυναμικά το παρών στο κεφάλαιο "roof garden" στο κέντρο της Αθήνας.

Modern Rooftop Dining

Στον 7ο όροφο του luxury design hotel AthensWas, στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, δίνουμε ραντεβού στο Modern Rooftop Dining και απολαμβάνουμε την εκπληκτική θέα που απλώνεται μπροστά μας. Χαρούμενο, φωτεινό και κομψό το εστιατόριο, διαθέτει ξεχωριστό χώρο μπαρ όπου θα βρείτε μια μεγάλη γκάμα σε οινοπνευματώδη, λικέρ και cocktails.

Η wine list αποτελείται από επιλεγμένες ετικέτες κρασιών, κυρίως από τον ελληνικό αμπελώνα. Ακολουθώντας τις αρχές του κλασικού μοντερνισμού με καθαρές γραμμές, λιτούς όγκους και φυσικά υλικά όπως συμβαίνει και με το υπόλοιπο ξενοδοχείο, σας υποδέχεται στο χώρο του για να σας προσφέρει μοναδικές, εμπειρίες με φόντο την φωταγωγημένη Αθήνα.

Πληροφορίες
Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, Aθήνα, τηλ. 210 9249954, www.athenswas.gr, fb page: AthensWas Hotel

ΡΟΙΝΤα

Κάτω από τον έναστρο ουρανό της Αθήνας και με τον ιερό βράχο της Ακρόπολης σε απόσταση αναπνοής, το ΡΟΙΝΤα σας καλωσορίζει στον open χώρο του, στο roof garden του Hotel Herodion, στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της πόλης. Σε έναν μοντέρνο χώρο με ξύλινο deck, λιτές γραμμές και χαλαρωτική ατμόσφαιρα απολαμβάνουμε εμπνευσμένα signature cocktails της λίστας που έχει επιμεληθεί ο bartender Λευτέρης Σοφαντζής ή ένα ποτήρι κρασί με επιλογές από ιδιαίτερα, τοπικά ελληνικά οινοποιεία.

Πληροφορίες
Ροβέρτου Γκάλλι 4, Ακρόπολη (5ος όροφος, Herodion Hotel), τηλ. 210 9236832, www.acropolispoint.com, fb page: POINT a Bar and Restaurant

Galaxy Bar & Restaurant

Το διάσημο κι εντυπωσιακό Galaxy Bar & Restaurant στο 13ο όροφο του 5* Hilton Athens, στην καρδιά της Αθήνας επί της κεντρικής λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, γοητεύει τους επισκέπτες του με την εκπληκτική πανοραμική θέα που προσφέρει στην πόλη από το Λυκαβηττό και την Ακρόπολη μέχρι τον Υμηττό και τη θάλασσα του Πειραιά. Με κοσμοπολίτικο αέρα και ανανεωμένη διακόσμηση, υπόσχεται να σας χαρίσει ατμοσφαιρικές νύχτες κάτω από τον έναστρο ουρανό της Αθήνας.

Στο χώρο του bar η ατμοσφαιρική μουσική, η ανεβαστική διάθεση και τα εμπνευσμένα cocktails γίνονται οι πρωταγωνιστές της βραδιάς.

Πληροφορίες
Βασιλίσσης Σοφίας 46, Αθήνα, τηλ. 210 7281407, www.hiltonathens.gr

Barrio

Σημείο αναφοράς για τη γαστρονομική σκηνή της περιοχής του Γκάζι και του ευρύτερου κέντρου της Αθήνας, το εστιατόριο Barrio Restaurant Bar, στεγάζεται στο υπέροχο γωνιακό κτήριο των οδών Τριπτολέμου 10 και Ευμολπιδών 24.

Στο Roof Garden του με δικό του μπαρ και την εξαιρετική θέα, ο βραβευμένος bartender Βασίλης Κυρίτσης δημιούργησε μια λίστα με ξεχωριστά cocktails ιδανικά για να συνδυάζονται με τα πιάτα του μενού, αλλά και για να απολαμβάνονται πριν ή μετά το φαγητό. Συνδυάζουν μικρές ιστορίες, παίζοντας με τον ουρανίσκο και τις αισθήσεις. Ιδιαίτερα μελετημένη είναι η λίστα των κρασιών από τον ελληνικό αμπελώνα, αλλά και η λίστα των ποτών.

Πληροφορίες
Τριπτολέμου 10 και Ευμολπιδών 24, Γκάζι, τηλ. 210 3477379, fb page: Barrio Restaurant Bar

Upper All

Νησιώτικο σκηνικό στην καρδιά της πόλης, σε ένα περιβάλλον που ξυπνάει από την πρώτη κιόλας στιγμή μνήμες καλοκαιρινές. Το Upper All πάνω στην πλατεία του Γκαζίου είναι ένα roof garden cocktail bar που προσφέρει εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη.

Συνοδεία lounge μουσικών ακουσμάτων –όσο η ώρα περνάει ο ρυθμός γίνεται και πιο δυνατός– απολαύστε το cocktail σας και ταυτόχρονα την πόλη που απλώνεται στα πόδια σας.

Πληροφορίες
Περσεφόνης 39, Γκάζι, τηλ. 6977 037271

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com