Πίνουμε ποτό σε κορυφαία στέκια σε καλές τιμές

Βγαίνουμε με τους φίλους μας στην Αθήνα χωρίς να βάλουμε το χέρι βαθιά στην τσέπη

Από το κέντρο της Αθήνας μέχρι τη Δάφνη και από την Νέα Φιλαδέλφεια μέχρι τις Αχαρνές, βρήκαμε εκείνα τα στέκια στην πόλη που διακρίνονται για την ποιότητα των υπηρεσιών τους σε συνδυασμό με την ενημερωμένη κάβα και τα εξαιρετικά cocktails τους.

Αν και στα περισσότερα στέκια της πόλης τα ποτά διαθέτουν υψηλότερες τιμές, τα συγκεκριμένα που προτείνουμε, και μάλιστα σε πείσμα των καιρών, διατηρούν τις τιμές τους σε λογικά επίπεδα σερβίροντας το ποτό από €6, λειτουργώντας με μια value for money φιλοσοφία.

Έτσι, και δεν χάνουμε την βραδινή έξοδο με τους φίλους και δεν χρειάζεται να βάλουμε το χέρι βαθιά στην τσέπη. Ανακαλύψτε κι εσείς, λοιπόν, το δικό σας επόμενο σημείο αναφοράς για ποτά με την παρέα.

Spoiled

Λίγα βήματα από το μετρό της Δάφνης, ο μοντέρνος χώρος του Spoiled, το cocktail bar που κατάφερε να "βγάλει" το ποιοτικό cocktail έξω από τα σύνορα του κέντρου της Αθήνας κερδίζει τις εντυπώσεις με την φιλική ατμόσφαιρα και τις οικονομικές τιμές.

Στα δυνατά χαρτιά του, φυσικά, η πλούσια κάβα με τα ενημερωμένα αποστάγματα καθώς και η ενδιαφέρουσα cocktail list που φέρει την υπογραφή του Γιώργου Καβακλή, ταυτόχρονα και ιδιοκτήτη του καθιερωμένου από το 2013 στεκιού.

Πληροφορίες
Τιμή ποτού: €6
Μεγάλου Αλεξάνδρου 18, Δάφνη, τηλ. 210 9757386, www.spoiledbar.gr, fb page: Spoiled

Old Dog

Τώρα που ανοίγει ο καιρός δίνουμε ραντεβού στα τραπέζια του Old Dog επί του πεζόδρομου της Σαρδέων, στη Νέα Φιλαδέλφεια για ποτά και cocktails με την παρέα. Στα βασικά χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα στέκια της περιοχής, και όχι μόνο, η έντονη αίσθηση της φιλοξενίας, τα ποιοτικά και ψαγμένα ποτά –η κάβα του συμπεριλαμβάνει περισσότερα από 200 αποστάγματα– καθώς και τα εμπνευσμένα cocktails με ιδιαίτερες γεύσεις και homemade συστατικά, με περίεργα φρούτα, αποστάγματα και μπαχαρικά να πρωταγωνιστούν σε κάθε συνταγή.

Πληροφορίες
Τιμή ποτού: €6,50
Σαρδέων 6, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ. 216 7002652, http://olddog.gr, fb page: Old Dog

Zaf All Day Coffee Bar

Οι συστάσεις είναι περιττές για ένα από τα πιο δημοφιλή all day σημεία αναφοράς στην πολύβουη Πλατεία Αγίας Ειρήνης. Τα τραπεζάκια του Zaf στο πεζοδρόμιο –λίγα μέτρα από τη στάση του μετρό Μοναστηράκι– τώρα που ανοίγει ο καιρός αποτελούν αγαπημένο σημείο αναφοράς για ένα χαλαρό ποτό με τους φίλους, και μάλιστα σε οικονομικές τιμές.

Στα δυνατά χαρτιά του η νέα cocktail list με signature προτάσεις αλλά και το γεγονός ότι το Zaf αγαπάει την καλή μουσική.

Πληροφορίες
Τιμή ποτού: €6,50
Πλατεία Αγίας Ειρήνης 8, Μοναστηράκι, τηλ. 210 3236711, fb page: ZAF café - bar

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com