Μια… διαφορετική Σβούρα στο Κουκάκι

Στον πεζόδρομο της Δράκου για καφέ, ρακές και μεζεδέσματα

Με εικόνα και κυρίως φιλοσοφία "νέας εποχής" παραδοσιακού καφενείου η Σβούρα αναδεικνύεται σε ένα από εκείνα τα στέκια που πάντα αναζητάμε σε γραφικές και όμορφες γωνιές της πόλης.

Στον πεζόδρομο της Δράκου, λοιπόν, στο Κουκάκι δίνουμε ραντεβού στα τραπέζια του κάτω από την ανακουφιστική σκιά των δέντρων και απολαμβάνουμε με την παρέα μας –ακόμη και μόνοι μας, καθώς η φιλική του ατμόσφαιρα σε αγκαλιάζει αμέσως– εξαιρετικό καφέ κάθε λογής και ιδανικές επιλογές για πρωινό (όπως η ομελέτα φούρνου και οι μπρουσκέτες) για το τέλειο ξεκίνημα της μέρας.

Τα μεσημέρια η Σβούρα μας τρατάρει γευστικούς μεζέδες, εμπνευσμένους από διάφορα σημεία της Ελλάδας με επιλεγμένες, ελληνικές πρώτες ύλες. Ο λόγος για τα «μεζεδέσματα» όπως αναγράφονται και στον κατάλογό του, τα οποία τραβάνε συνοδευτικό απαραιτήτως κάποιο από τα εκλεκτά ελληνικά αποστάγματα –ρακή, τσίπουρο, μπύρες, κρασί και ούζο.

Από τα «μεζεδέσματα», λοιπόν, η γεμιστή πατάτα (σημείο αναφοράς του από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του), η χοιρινή τηγανιά (όχι από τις συνηθισμένες) και τα ντακάκια (βασισμένα στην παραδοσιακή, κρητική συνταγή αλλά με μικρά παξιμάδια) αποτελούν τον κορμό ενός αεικίνητου μενού που κατά καιρούς παρουσιάζει και κάτι καινούριο.

Οι μουσικές του, όπως θα το περίμενε κανείς, μας ταξιδεύουν σε κάθε γωνιά του κόσμου, μας προσαρμόζουν σε εποχές, μας σιγοντάρουν τις ορέξεις. Έτσι από εκεί που χαλαρώνουμε με ethnic και reggae ακούσματα πιάνουμε τον εαυτό μας να σιγοτραγουδά κάποιο από τα αγαπημένα μας έντεχνα ή ρεμπέτικα ελληνικά τραγούδια.

Πληροφορίες

Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά: 09.30-02.00

Τιμές: 2,80 ευρώ (freddo espresso), από 3-6,50 ευρώ (μεζέδες)

Δράκου 8, Κουκάκι, τηλ. 210 9220919, fb page: Σβούρα

"Αν θέλετε να μάθετε ποια είναι τα καλύτερα στέκια για φαγητό και καφέ στην περιοχή κατεβάστε την εφαρμογή Athens by GreekGuide.com στο κινητό σας δωρεάν και απολαύστε ένα άλλο «πρόσωπο» της Αθήνας!"