Old Dog… ένα “παλιόσκυλο” αλλάζει τα δεδομένα στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ραντεβού στον "παλιό-φιλο" για γευστικό brunch και περίεργα cocktails

Σε κεντρικό σημείο στη Νέα Φιλαδέλφεια, στον αναγεννημένο πεζόδρομο της Σαρδέων, το Old Dog δημιουργήθηκε με σκοπό να αποτελέσει οικείο στέκι κάνοντάς σας να νιώθετε ότι βρίσκεστε σε αγαπημένο meeting point με την... οικογένειά σας. Από εκεί, άλλωστε, προκύπτει και ο χαρακτηρισμός του ως "family bar".

Στα βασικά χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα στέκια της περιοχής, και όχι μόνο, η έντονη αίσθηση της φιλοξενίας, τα ποιοτικά και ψαγμένα ποτά, τα εμπνευσμένα cocktails με ιδιαίτερες γεύσεις, ο ποιοτικός καφές –ένα blend από εκλεκτές ποικιλίες φρεσκοψημένο μόνο για το Old Dog σε μια συνεργασία με την Taresso Artisan Coffee Roasters– καθώς και οι εξαιρετικές γευστικές μπουκιές του, παρασκευασμένες από επιλεγμένες πρώτες ύλες.

Ας τα πάρουμε, όμως, ένα ένα. Στο Old Dog έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο κομμάτι του cocktail, με τον Παναγιώτη Καναβέτα –επικεφαλής της ομάδας του bar– και τους Δεμοίρο Παναγιώτη, Κωνσταντίνο Μπρατσιάκο, Κωνσταντίνο Ζησόπουλο και Σολωμό Χρήστο να ετοιμάζουν και να σερβίρουν τις 17 signature προτάσεις του νέου καταλόγου "Foxhound", η εξέλιξη της πρώτης cocktail list του Old Dog "Bloodhound", με ιδιαίτερη μαεστρία.

Η φιλοσοφία της συγκεκριμένης cocktail list είναι εμπνευσμένη από τα χαρακτηριστικά του Foxhound ως ράτσας, ενώ τα υλικά που χρησιμοποιούνται ποικίλουν και συμπεριλαμβάνουν από φρέσκα φρούτα, σιρόπια και ιδιαίτερα λικέρ, μέχρι καπνιστά αποστάγματα και διάφορα μπαχαρικά. Στα συν της και το ιδιαίτερο παιχνίδι αρωμάτων που παρατηρείται σε όλα τα cocktails της.

Φυσικά μπορείτε να παραγγείλετε οποιοδήποτε κλασικό cocktail επιθυμείτε να δοκιμάσετε ή να ζητήσετε να σας ετοιμάσουν ένα tailor made, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας σύμφωνα με τις γεύσεις και τα υλικά της αρεσκείας σας. Μην ξεχνάτε, μάλιστα, ότι από τα δυνατά σημεία του Old Dog και η πλήρως ενημερωμένη κάβα του, η οποία αποτελείται από περισσότερες από 250 επιλεγμένες ετικέτες αποσταγμάτων, με μια ιδιαίτερη αδυναμία στο ρούμι, το ουίσκι και το gin.

Όσον αφορά στο brunch του, σερβίρεται κάθε σαββατοκύριακο 11.00-19.00 και αποτελείται από πλούσιες προτάσεις που καλύπτουν μια ευρεία γκάμα γευστικών επιλογών όπως pancakes, ομελέτες, burgers, σαλάτες κ.α. Για ένα δυναμικό ξεκίνημα, λοιπόν, επιλέξτε το "Full House" με pancakes, κρουασάν, αυγά, μαρμελάδες, ψωμί, τυρί και ζαμπόν (ιδανική επιλογή και για ολόκληρη την παρέα).

Τα Salty Cakes, pancakes με σπανάκι, μπέικον, ντομάτα και αυγό, το Break- Fast, φρέσκες τηγανητές πατάτες με αυγά, μπέικον και φρυγανισμένο ψωμί, το The Black Dog, burger με μαύρο ψωμί, φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά, ντομάτα, κρεμμύδι, δίκταμο και τηγανητές πατάτες, αλλά και το The Tower, πύργος από pancakes με σοκολάτα, κρέμα φουντουκιού, μπισκότα, ξηρούς καρπούς και παγωτό γίνονται πραγματικά ανάρπαστα. Συνοδέψτε με κάποιες από τις ειδικές προτάσεις cocktail, όπως ένα απολαυστικό bloody mary, που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά και μόνο για το brunch του σαββατοκύριακου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις Κυριακές το Old Dog διοργανώνει events με guest djs, κρατώντας σας μουσική συντροφιά. Μάλιστα, αυτή την Κυριακή (29/01) στα decks από τις 22.00 θα βρίσκεται ο Nikos Diamantopoulos, ένας από τους «βετεράνους» της house σκηνής, με μια πορεία στο χώρο που μετρά 30 χρόνια.

Tip: Η κουζίνα του Old Dog λειτουργεί καθημερινά 15.00-23.00, ενώ το μενού του αποτελείται από ποικίλες γευστικές προτάσεις όπως finger food, πίτσα, ζυμαρικά, burger –το The Bluck burger με ζουμερό φρεσκοζυμωμένο μοσχαρίσιο μπιφτέκι, μαύρο ψωμί, κρίταμο, ντομάτα και κρεμμύδι στις best serller προτάσεις– και λαχταριστά γλυκά.

Πληροφορίες
Σαρδέων 6, Νέα Φιλαδέλφεια
Τηλ. 216 7002652
http://olddog.gr
Fb page: Old Dog
Instagram: olddogbar

"Αν θέλετε να μάθετε ποια είναι τα καλύτερα στέκια για φαγητό και καφέ στην περιοχή κατεβάστε την εφαρμογή Athens by GreekGuide.com στο κινητό σας δωρεάν και απολαύστε ένα άλλο «πρόσωπο» της Αθήνας!"