Ξεχωρίζουμε τις πιο απολαυστικές, ζεστές σοκολάτες στην πόλη

Έξι επιλογές που βάζουν σε πειρασμό με την πλούσια γεύση και το μεθυστικό άρωμα

Πλούσιο σε γεύση, μεθυστικό σε άρωμα και λαχταριστό σε εικόνα. Ένα ρόφημα απολαυστικής σοκολάτας πάντα μοιάζει ιδανική επιλογή, ειδικά για τα κρύα πρωινά και απογεύματα του χειμώνα. Ξεχωρίζουμε, λοιπόν, έξι στέκια στην πόλη όπου το ρόφημα σοκολάτας τους παίρνει δέκα με τόνο!

Clemente

clemente_editedΣε ένα από τα εντυπωσιακότερα σημεία της Αθήνας, τη στοά Σπυρομήλιου, συναντάμε το all day long Clemente, που ήρθε να δώσει αύρα Ιταλίας στον χώρο. Το αντικρίζει κανείς με το που εισβάλλει στη στοά και πλέον πέρα από ένα κλασικό ιταλικό cafe που σε ταξιδεύει στη γείτονα χώρα, αποτελεί και σταθερή αξία. Εδώ, συναντά κανείς πολιτικούς, ηθοποιούς, επιχειρηματίες, αλλά και μποέμ τύπους που απολαμβάνουν τα μέρη με προσωπικότητα, αλλά και τα στέκια που φημίζονται για τον υψηλής ποιότητας καφέ τους –κι όχι μόνο.

Οι απανταχού απαιτητικοί λάτρεις του καλού καφέ έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τον φημισμένο πλέον μονοποικιλιακό καφέ espresso gourmet και να απολαύσουν φρέσκα και ποιοτικά γλυκά και snacks δικής του παραγωγής. Όσοι δεν έχετε δοκιμάσει την θρυλική του σοκολάτα σπεύστε τώρα που τα κρύα καλά κρατούν. Με πλούσια γεύση και ακαταμάχητη μυρωδιά, αλλά κυρίως παρασκευασμένη με το χαρμάνι κακάο του Clemente, δεν συγκαταλέγεται άδικα στις κορυφαίες της Αθήνας.

Πληροφορίες

Βουκουρεστίου 3, Αθήνα, τηλ. 210 3219340, fb page: Clemente VIII

Μέντα

menta_2_edited

Κουκλίστικο cafe-bar στην Κηφισιά με γλυκές σπιτικές προτάσεις και μια από τις πιο όμορφες αυλές της Αθήνας που μας προσκαλεί τα κρύα πρωινά και απογεύματα του χειμώνα για μια κούπα πολύ πλούσιας, ζεστής σοκολάτας. Η Μέντα στεγάζεται στο σπίτι όπου έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο διάσημος Έλληνας ποιητής Άγγελος Σικελιανός και αποτελεί ιδανική επιλογή για όλες τις ώρες της ημέρας.

Ο εσωτερικός χώρος είναι λίγο περιορισμένος και τις ώρες αιχμής είναι πολύ πιθανό να δυσκολευτείτε να βρείτε κάπου να καθίσετε. Γι' αυτό προτιμήστε κάποιο από τα τραπέζια στην πραγματικά πανέμορφη αυλή, η οποία είναι εξοπλισμένη με σόμπες.

Πληροφορίες

Αγίων Θεοδώρων 10, Κηφισιά, τηλ. 210 8080193, fb page: Menta Cafe

Σοκολάτα

sokolata_edited

Σε ένα μαγαζί που έχει δανειστεί το όνομά του από την Σοκολάτα, δεν θα μπορούσαμε παρά να τρέφουμε ιδιαίτερη αδυναμία. Ο λόγος για το Σοκολάτα, στο κέντρο της Αθήνας, όπου τα κρύα απογεύματα του χειμώνα δίνουμε ραντεβού όλη η κοριτσοπαρέα για κους κους και μια κούπα απολαυστικής, ζεστής σοκολάτας.

Διαθέτοντας μια μεγάλη γκάμα σε επιλογές που έχουν ως βάση τους την εκλεκτής ποιότητας γαλλική σοκολάτα Valrhona, αγαπημένη μας παραμένει η γάλακτος με πραλίνα φουντουκιού, ενώ την συναγωνίζεται και η bitter με κίτρινα φρούτα και ξηρούς καρπούς. Το μεγαλύτερο αδερφάκι της θα το βρείτε στην Ερμού στον αριθμό 56, εντός της στοάς.

Πληροφορίες

Βουλής 35 & Απόλλωνος 7, Σύνταγμα, τηλ. 2130 302290, http://sokolata-athens .gr, fb page: Sokolata Voulis 35

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com