Βar της Αθήνας με εξειδίκευση σε συγκεκριμένα αποστάγματα

Έξι αγαπημένες προτάσεις για… απαιτητικούς, και όχι μόνο, πότες!

Η εξειδίκευση, με ό,τι έχει να κάνει αυτή, πάντα θεωρείται ατού. Έτσι καταφέρνεις να ξεχωρίσεις από τη μάζα, αλλά και να αποκτήσεις εκείνο το χαρακτηριστικό στοιχείο που θα σε κάνει μοναδικό στο είδος σου. Το ίδιο συμβαίνει και με τα έξι αγαπημένα μας μπαρ στο κέντρο της Αθήνας που ακολουθούν. Το καθένα από αυτά έχει την δική του ταυτότητα, η οποία οφείλεται σε ένα συγκεκριμένο απόσταγμα, στο οποίο και δηλώνουν ιδιαίτερη "αδυναμία". Ανακαλύψτε ποια είναι αυτή και μετατρέψτε τις προτάσεις μας σε αγαπημένα στέκια. 

Odori Vermouteria Di Atene

Η επιτυχημένη ομάδα του The Clumsies –φέτος για ακόμη μία φορά συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τα καλύτερα μπαρ παγκοσμίως στο διαγωνισμό "World’s 50 Best Bars"– και ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος, 5ος κορυφαίος World Class Bartender of the Year 2015, θέτουν το βερμούτ στο προσκήνιο μαζί με την υπόλοιπη ομάδα του μπαρ και σας μυούν στον κόσμο του. Aperitivo cocktails ικανά να σας "ανοίξουν την όρεξη", μια τριλογία negroni που πραγματικά αξίζει να δοκιμάσετε, ανορθόδοξες παραλλαγές κλασικών cocktails  –Dry Martini, Manhattan, Martinez– και εμπνευσμένες προτάσεις ολοκληρώνουν έναν κατάλογο που θα μπορούσε να αποτελει "οδηγό για να αγαπήσετε το βερμούτ". Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι δεν μπορείτε να απολαύσετε και το αγαπημένο ποτό της επιλογής σας. Μάλιστα, σας δίνεται η δυνατότητα να δημιουργήσετε το δικό σας negroni επιλέγοντας ανάμεσα στην αγαπημένη σας βάση –ρούμι, τεκίλα, gin, μπέρμπον. 

Πληροφορίες 

Σκουλενίου 2 & Αγίων Θεοδώρων 4, Αθήνα, τηλ. 210 3314674, fb page: Odori Vermuteria Di Atene

MoMix- Molecular Mixology Bar

Το πρώτο bar στην Αθήνα που αξιοποίησε τις πρωτοποριακές μοριακές τεχνικές του bartending, προσφέροντας ξεχωριστή οπτική και γευστική απόλαυση στα cocktails. Αποτελεί ένα από τα ελάχιστα bar στον κόσμο που παρουσιάζει την παραγωγική διαδικασία των cocktails και των τεχνικών μοριακής που εφαρμόζονται μπροστά στα μάτια του καταναλωτή, ενώ πρωτοσυστήθηκε στο αθηναϊκό κοινό το Νοέμβριο του 2012. Τι είναι όμως τα μοριακά cocktailsκαι τί  ακριβώς θα ζήσετε εδώ; Στο MoMix η καινοτομία στη μέθοδο, με αναφορές στην τεχνολογία τροφίμων και τη χημεία τροφίμων, σε συνδυασμό με τη φαντασία των δημιουργών πίσω από την μπάρα, αναβαθμίζουν την εμπειρία κατανάλωσης ενός καλοφτιαγμένου ποτού. Δουλεύοντας φυσικές ενώσεις, οι mixologists του MoMix μορφοποιούν τα cocktails και τα σερβίρουν σε σχήμα σφαίρας, σε μορφή ζελέ ή παγωτού και σε διάφορες παραλλαγές που μπορεί να σκαρφιστεί η ανθρώπινη δημιουργικότητα. Ασφαλώς, μπορείτε να ζητήσετε όποιο cocktail επιθυμείτε (classics), απλά εδώ θα σας δώσουν μια πιο... μοριακή διάσταση! Καλή απόλαυση!

Πληροφορίες 

Ποσειδώνος 81 & Δουσμάνη 3, Γλυφάδα/ Κελεού 1-5, Κεραμεικός, τηλ. 6974350179, fb page: Momix Bar (Molecular Mixology

The Gin Joint

Αν και βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, σας μεταφέρει στην Αμερική της ποτοαπαγόρευσης με το ιδιαίτερο concept του και οι έμπειροι mixologists πίσω από τη μπάρα του ετοιμάζουν για εσάς υπέροχα κοκτέιλ. Αν είστε λάτρεις της Αμερικής των δεκαετιών 1920-30, αυτό είναι το σωστό μέρος για τη διασκέδασή σας. Η φιλοσοφία, το όνομα, η μουσική (σουίνγκ και τζαζ ήχοι), ακόμα και τα κοκτέιλ, έχουν άποψη. Αν, εκτός από λάτρεις της Αμερικής των δεκαετιών του 1920-30, είστε και φανατικοί του τζιν, τότε σίγουρα βρήκατε το στέκι σας, μιας και εδώ υπάρχουν περισσότερες από 65 ποικιλίες! Προτιμήστε τον εσωτερικό χώρο, είτε εκείνον μέσα στη στοά και αφεθείτε σε ήχους, γεύσεις και εικόνες να σας ταξιδέψουν σε άλλες δεκαετίες.

Πληροφορίες 

Χρήστου Λαδά 1, Πλατεία Καρύτση, τηλ. 210 3218646, www.theginjoint.gr, fb page: The Gin Joint 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com