Παρασκευή βράδυ σε καθαρόαιμα bars στο κέντρο της Αθήνας

Εφτά καθιερωμένα στέκια για νυχτοπερπατήματα στην καρδιά της πόλης

Το κέντρο ήταν, είναι και θα είναι το αγαπημένο μας όσον αφορά στη νυχτερινή μας διασκέδαση.

Οι επιλογές σε cafe- bars αμέτρητες, την ώρα που το ασταμάτητο bar hopping σε καθιερωμένα, πλέον, στέκια για ποτό και κους κους με τους φίλους καλά κρατεί.

Εστιάσαμε σε εφτά από εκείνα που δείχνουν μια ιδιαίτερη αδυναμία στο ποτό και τα cocktails και σας τα προτείνουμε για μια βραδιά που θα σας μείνει αξέχαστη.

Giraffe

Η συγκεκριμένη «καμηλοπάρδαλη» κυκλοφορεί στο κέντρο της Αθήνας από το Δεκέμβριο του 2015, πιο συγκεκριμένα στο δρομάκι της Πραξιτέλους, κάνει εμφανίσεις μόνο τα βράδια, αγαπάει πολύ τα σωστά ποτά και τα δημιουργικά cocktails, ενώ τιμά ιδιαιτέρως τις premium ετικέτες. Το Giraffe είναι ένα από εκείνα τα cocktail bar της πόλης, που δημιουργήθηκε για να μας θυμίσει πώς είναι να πηγαίνεις μετά τη δουλειά για ένα ποτό και να μένεις έξω ως τις 2 το πρωί!

Cozy εσωτερικός χώρος με jazzy διακόσμηση με μουσικά όργανα –θα απολαύσετε happy jazz, soul, funk ρυθμούς– δημιουργικές συνταγές cocktail και μια εξαιρετικά ενημερωμένη κάβα με περισσότερες από 130 ετικέτες ποτών και premium spirits σε φιλικές τιμές στα βασικά χαρακτηριστικά του.

Κάθε βράδυ πίσω από την μπάρα του Giraffe συναντάτε βραβευμένους bartender να ετοιμάζουν τα ποτά και τα κοκτέιλ σας, οι οποίοι, μάλιστα, προτείνουν ένα cocktail list με βάση κλασικά και παλαιωμένα ποτά, μπαχαρικά και μυρωδικά αλλά και ευχάριστες εκπλήξεις που θα ανανεώνονται στη διάρκεια της χρονιάς.

Πληροφορίες

Πραξιτέλους 5, Αθήνα, τηλ. 212 1049526, fb page: Giraffe

The Dude Bar

Στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, παρεΐστικο και με χαρακτήρα για αξέχαστες νύχτες με τους φίλους σας. Το The Dude Bar δείχνει ιδιαίτερη "αδυναμία" στα βράδια τα οποία αποτελούν και το δυνατό χαρτί του.

Έτσι, αποτελεί ιδανική επιλογή για ποτό και χορό με τους φίλους μέχρι πρωίας. Το The Dude είναι από εκείνα τα μπαράκια που έχουν χαρακτήρα και ένταση, ξενυχτάνε πολύ (και αυτό είναι που μας αρέσει περισσότερο) και καθιερώνονται ως στέκια από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Στις μουσικές επιλογές σε καθημερινή βάση συναντάμε dj πίσω από τα decks να δίνει το ρυθμό με funk και ροκ, κυρίως, κομμάτια.

Πληροφορίες

Καλαμιώτου 14, Αθήνα, τηλ. 210 3227130, fb page: The DUDE Bar

Galaxy

Εκτός του ότι συγκαταλέγεται στα πιο παλιά και ιστορικά μπαρ της Αθήνας –λειτουργεί από τη δεκαετία του ΄70– το Galaxy στη Σταδίου (μέσα στη στοά) συμπεριλαμβάνεται επίσης στη μικρή λίστα με τα μπαρ της πόλης που ενδείκνυνται για ουίσκι.

Με θαμώνες δεύτερης γενιάς, πλέον, πίσω από την ξύλινη μπάρα του θα βρείτε επιλογές σε ετικέτες που σίγουρα θα σας ικανοποιήσουν.

Κλασική ατμόσφαιρα, ρετρό ντεκόρ (το ίδιο από την πρώτη μέρα λειτουργίας του) παλιές διαφημίσεις ποτών στους τοίχους και χαμηλή μουσική στα επιπλέον χαρακτηριστικά του που θα σας πείσουν να το επισκεφτείτε.

Πληροφορίες

Σταδίου 10, τηλ. 210 3227733

7 Jokers

Αγαπημένο όσων ψάχνονται ακόμη και στα στέκια τους και διάσημο ως after επιλογή με διακόσμηση του θυμίζει Moulin Rouge και κόσμος που ξέρει να φλερτάρει! To 7 Jokers αποτελεί μια κατηγορία μαγαζιού από μόνο του. Βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας και μπορεί κάποιος να το επισκεφτεί και να περάσει καλά όλες τις ώρες της ημέρας.

Φημίζεται για την arty διάθεση και την πρωτότυπη διακόσμηση, τις ροκ μουσικές και το πρόσχαρο προσωπικό. Το βράδυ, ωστόσο, αποτελεί και το δυνατό χαρτί του. Μένει ανοιχτό μέχρι τις πρωινές ώρες, κυρίως τις Παρασκευές και τα Σάββατα.

Πληροφορίες

Βουλής 7, Αθήνα, τηλ. 210 3219225, fb page: 7 jokers

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com