Bartesera, υποδέχεται τη νέα σεζόν πιο ανανεωμένο από ποτέ

Ραντεβού στη στοά Πραξιτέλους για να ανακαλύψουμε το νέο του "πρόσωπο"

Ένα από τα πιο καθιερωμένα all day στέκια στο κέντρο της πόλης (εντός της στοάς Πραξιτέλους) που δεν επαναπαύεται ποτέ. Αυτό είναι το Bartesera και γι' αυτόν ακριβώς το λόγο το αγαπάμε. Χωρίς να δρέπει τις δάφνες του, απολαμβάνοντας απλώς την επιτυχία και την αποδοχή του κόσμου, κάθε φορά μας δίνει και μία ακόμη αφορμή για να συνεχίζουμε να το ξεχωρίζουμε και να το συγκαταλέγουμε πάντα στις πρώτες μας επιλογές.

Αυτή τη φορά, λοιπόν, και για τη νέα σεζόν μας υποδέχεται στον άκρως ανανεωμένο εσωτερικό του χώρο, ο οποίος εμπνέει μια οικειότητα και ζεστασιά, που σε πολλές περιπτώσεις μας θυμίζει εκείνη του σπιτιού μας. Με πιο ζεστά χρώματα και ατμόσφαιρα που σε «αγκαλιάζει» αμέσως, η urban exotica αισθητική φιλοσοφία του μας αρέσει και μας κάνει να το επισκεπτόμαστε όλο και πιο συχνά. Τέλος, οι vintage αναφορές δένουν ιδανικά με το όλο περιβάλλον, όπου ο καφές, το ποτό ή το κρασί με τους φίλους αποκτούν, πλέον, το δικό τους κλασικό, πια, στέκι.

Αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής του χώρου η urban exotica αυλή γεμάτη με καταπράσινα φυτά κάτω από το αίθριο, η οποία με τον ατμοσφαιρικό φωτισμό το βράδυ γίνεται σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του κέντρου με ακούσματα που χαρακτηρίζονται για τις "μαύρες" επιρροές –soul, funk, africa– αλλά και τα ψήγματα ηλεκτρονικής, να "ντύνουν" μουσικά το χώρο.

Το Bartesera, λοιπόν, λειτουργεί από το πρωί για να μας σερβίρει τον πρώτο καφέ της ημέρας, συνοδεία γευστικών σνακ (pizza, σάντουιτς, club sandwich, σαλάτες αλλά και γλυκά). Σημειώστε, μάλιστα, ότι όλα παρασκευάζονται στην κουζίνα του χειροποίητα, ενώ οι πρώτες ύλες προέρχονται από μικρούς παραγωγούς της Ελλάδας και ανανεώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα –κασέρι Ξάνθης, παστράμι, γραβιέρες Κρήτης κ.α.

Αυτό που μας εντυπωσιάζει ιδιαιτέρως είναι το γεγονός ότι η ιδιαίτερη έμφαση που δίνει στα ελληνικά προϊόντα γίνεται εμφανής σε όλο τον κατάλογό του, καθώς αποτελείται από ελληνικές μπύρες, βιολογικό κρασί ροής, μια μικρή wine list με επιλεγμένες ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα, καθώς και ελληνικά αλκοολούχα ποτά.

Πίσω από την μπάρα του συναντάμε τον Αλέξανδρο Δοντά, ο οποίος έχει επιμεληθεί μία cocktail list με signature προτάσεις, αλλά και κάποιες κλασικές ελάχιστα διαφοροποιημένες ως προς τη βάση του ποτού. Στα συν, επίσης, και η ενημερωμένη κάβα με premium ετικέτες σε ουίσκι, βότκα, ρούμι και gin.

Για όσους δεν το γνωρίζουν η ονομασία του είναι ένα λογοπαίγνιο που προέρχεται από τις λέξεις bar (για τους προφανείς λόγους), art (για τον καλλιτεχνικό προσανατολισμό του), tesera (για τους τέσσερις ιδιοκτήτες του) και sera (για το αίθριο –από την ιταλική λέξη– μεταξύ των δύο κλειστών χώρων του).

Tip: Στα βασικά χαρακτηριστικά του Bartesera ο arty χαρακτήρας, με τον δεξιά κλειστό χώρο (όπως μπαίνετε στη στοά) να φιλοξενεί εκθέσεις ζωγραφικής, χαρακτικής, κοσμήματος αλλά και χρηστικών αντικειμένων όπως φωτιστικά κ.α. Σημειώστε ότι μέχρι τις 30/10 στο χώρο φιλοξενείται η έκθεση ζωγραφικής της Πηνελόπης Βλαχογιάννη με τίτλο «Όψεις του λάθους».

Info

Κολοκοτρώνη 25, Αθήνα

Τηλ. 210 3229805

Fb page: Bartesera