Ένας… “κόκορας” στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης

Με ένα όνομα άκρως πρωτότυπο, το Rooster (κόκορας!) προστέθηκε στην "παρέα" της Πλατείας Αγίας Ειρήνης πριν από 2 χρόνια. Σε μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να δημιουργήσει θετικές (αν όχι τις καλύτερες) εντυπώσεις, αφού συμπεριλήφθηκε στις καλύτερες προτάσεις του Louis Vuitton City Guide ως το ιδανικό μέρος για ένα break από την καθημερινότητα στην Αθήνα.

Στεγασμένο σε ένα ανακαινισμένο κτήριο, πίσω από τον παλιό καθεδρικό ναό, συνδυάζει τη μοντέρνα με την κλασική διακόσμηση, ενώ διέπεται από έντονες καλλιτεχνικές ανησυχίες, καθώς στηρίζει τους νέους καλλιτέχνες φιλοξενώντας εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας κ.ά.

Το Rooster είναι ένα cafe bar-restaurant ιδανικό για όλες τις ώρες της ημέρας, τόσο για καφέ και ποτό όσο και για φαγητό στα τραπέζια στην πλατεία (καιρού επιτρέποντος). Η κουζίνα του είναι ελληνική-μεσογειακή και από τις προτάσεις της ξεχωρίζουν το club sandwich (best seller του καταλόγου), το ριζότο κοτόπουλο μιλανέζ με κρόκο Κοζάνης και η μεξικάνικη σαλάτα πάνω σε τορτίγια (με ανάμεικτη πράσινη σαλάτα, κόκκινα φασόλια, καλαμπόκι, τυρί, αυγό και cocktail σος).

Αν το επιλέξετε για ένα after office drink ή ένα χαλαρό βραδινό cocktail, soul, deep house και disco μουσικές επιλογές (σε καθημερινή βάση, εκτός Δευτέρας, υπάρχει dj πίσω από τα decks) σας κρατάνε συντροφιά. Επιλέξτε κάποιο από τα 70 διαφορετικά εμπνευσμένα cocktails της λίστας, την οποία έχει επιμεληθεί ο Νικόλαος Τζουγανάκης.

Tip: Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα πλούσιο και άκρως χορταστικό english breakfast (€8), που συνοδεύεται από καφέ ή χυμό.

Info:
Καθημερινά: 09.00-03.00
Τιμές: Από 5 ευρώ/ άτομο, 3,80 ευρώ (freddo cappuccino), 6 ευρώ (ποτό), από 8 ευρώ (cocktail)

Πλατεία Αγίας Ειρήνης 4, Αθήνα
Τηλ. 210 3224410
[email protected]
www.roostercafe.gr
www.facebook.com/rooster.ath/timeline

"Αν θέλετε να μάθετε ποια είναι τα καλύτερα στέκια για φαγητό και καφέ στην περιοχή κατεβάστε την εφαρμογή Athens by GreekGuide.com στο κινητό σας δωρεάν και απολαύστε ένα άλλο «πρόσωπο» της Αθήνας!"