Η πρώτη “Λιλιπούπολη” επιστρέφει στο Πρώτο Πρόγραμμα

Κάθε μέρα λίγο μετά τις 07.30 το πρωί, η θρυλική Λιλιπούπολη έρχεται δυναμικά στις συχνότητες του Πρώτου Προγράμματος της ραδιοφωνίας της ΝΕΡΙΤ, στο τέλος της εκπομπής «Πρώτη Καλημέρα» με την Έλενα Καραγιάννη και τη Νατάσσα Βησσαρίωνος.

Στα επεισόδια αυτής της εβδομάδας:

Δευτέρα 2 Μαρτίου: «Η γιορτή της Αστροφεγγιάς και ο Φύστικος»

Οι κάτοικοι της Λιλιπούπολης πηγαίνουν με τις βάρκες τους από το Πόρτο-Λίλι στο Φεγγαρονήσι για την καθιερωμένη γιορτή της Αστροφεγγιάς που γιόρταζαν και οι πρόγονοί τους, οι Λιλιπούα. Την επόμενη μέρα, η αρχαιολογική έρευνα οδηγεί τον δόκτορα Δρακατόρ και τον Κουκουτούζ στην Πράσινη Σπηλιά του Φεγγαρονησιού όπου ανακαλύπτουν τον Φύστικο, το πράσινο καράβι από ξύλο φυστικιάς με το οποίο ο αρχαίος Έλληνας Χαρχουδίων (πρόγονος του δήμαρχου Χαρχούδα) έφτασε στο Φαρδύ Γιαλό και μαζί με τους Λιλιπούα έχτισαν την Παπουαλίλη.

Τρίτη 3 Μαρτίου: «Το παραμύθι»

Μετά από μια τυχαία και επεισοδιακή συνάντηση στην ομίχλη, η Χιονάτη και η μάγισσα Μπρουνχίλντα ξαναβρίσκονται μετά από χρόνια και, πίνοντας τσάι στο κάστρο του δόκτορα Δρακατόρ, θυμούνται τα παλιά και αποκαλύπτουν την πραγματικότητα σχετικά με το γνωστό "παραμύθι της Χιονάτης".

Τετάρτη 4 Μαρτίου: «Η μάγισσα Μπρουνχίλντα στο μουσείο»

Η μάγισσα Μπρουνχίλντα και η Πιπινέζα τσακώνονται μέσα στο μουσείο της Λιλιπούπολης, γιατί η Πιπινέζα δε θέλει να δεχθεί την εκδοχή της Μπρουνχίλντας σχετικά με το μήλο που έδωσε στη Χιονάτη.

Πέμπτη 5 Μαρτίου: «Χρυσή σφουγγαρίστρα»

Η Χιονάτη φιλοξενείται στην Όφη Σόφη μετά από έντονο καυγά που είχε με τον πρίγκιπα. Εκείνος είχε φύγει για την Αυστραλία, αλλά ξαναγυρίζει και σμίγει πάλι με τη Χιονάτη. Τα δώρα όμως που της φέρνει την κάνουν έξαλλη. Πάνω στην ώρα εμφανίζεται και η μάγισσα Μπρουνχίλντα και όλες μαζί επιτίθενται στον πρίγκιπα που αναγκάζεται να το ξανασκάσει για την Αυστραλία.

Παρασκευή 6 Μαρτίου: «Χοροεσπερίδα»

Ο δήμαρχος Χαρχούδας δίνει επίσημο χορό προς τιμή της μάγισσας Μπρουνχίλντας. Επειδή όλοι θέλουν να χορέψουν μαζί της, διοργανώνεται διαγωνισμός με έπαθλο την πρώτη θέση στην καρδιά της. Εκείνη όμως έχει άλλη άποψη.

Την επιμέλεια για την επανεμφάνιση της σειράς στις ραδιοφωνικές συχνότητες του Πρώτου έχει ο Σιδερής Πρίντεζης.

Όσοι έχασαν τα προηγούμενα επεισόδια της Λιλιπούπολης, μπορούν να τα ακούσουν on demand διαδικτυακά, στη διεύθυνση http://bit.ly/1G8Sjz9