Αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι του Γιάννου Παπαντωνίου

Κλιμάκιο εισαγγελέων ερεύνησε κάτω από άκρα μυστικότητα το σπίτι του πρώην υπουργού

Σε αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Διαφθοράς στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργούνται για τα αδικήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος μετά την πρόσφατη, συμπληρωματική, δίωξη που ασκήθηκε για υποθέσεις εξοπλιστικών, που υπεγράφησαν επί των ημερών του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κλιμάκιο εισαγγελέων ερεύνησε στις αρχές της εβδομάδας, κάτω από άκρα μυστικότητα, το σπίτι του πρώην υπουργού, από όπου φέρονται να κατασχέθηκαν έγγραφα και αρχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών, τα οποία αξιολογούνται. Μάλιστα, αρμόδιες πηγές αναφέρουν πως ανάλογη έρευνα έγινε και στο γραφείο του πρώην υπουργού στο κέντρο της Αθήνας.

Στόχος της έρευνας είναι να αναζητηθούν στοιχεία τα οποία ενδεχομένως δώσουν νέα διάσταση στις ανοιχτές δικαστικές έρευνες που βρίσκονται τόσο στην Εισαγγελία Διαφθοράς όσο και ενώπιον της ειδικής ανακρίτριας Διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα.

Στο επίκεντρο των ερευνών της Εισαγγελίας Διαφθοράς δεν βρίσκονται μόνο οι υποθέσεις των εξοπλιστικών που υπεγράφησαν επί υπουργίας Παπαντωνίου, αλλά και τα ακίνητα που απέκτησε ο ίδιος και μέλη της οικογενείας του μετά το 2000, όπως και οι τραπεζικοί λογαριασμοί της συζύγου του που εντοπίστηκαν από τη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ.

Τις νέες εξελίξεις πυροδότησαν τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία Διαφθοράς από τις ελβετικές αρχές, σύμφωνα με τα οποία φέρονται να εντοπίστηκαν δύο λογαριασμοί και ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο που συνδέονται με τον πρώην υπουργό.

Οι πληροφορίες λένε πως οι ελβετικές αρχές δεν έχουν αποστείλει, ακόμη, στην Ελλάδα τα πλήρη στοιχεία από το άνοιγμα των επίμαχων λογαριασμών από τα οποία, όπως εκτιμούν οι δικαστικές αρχές θα εξαρτηθούν οι επόμενες κινήσεις τους σχετικά με την ποινική μεταχείριση του πρώην υπουργού.