Βαρουφάκης: Η Χίλαρι Κλίντον είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος

Γιατί ο πρώην υπουργός Οικονομικών κατηγορεί την υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών ότι έχει απομακρυνθεί από την προοδευτική πολιτική

“Επικίνδυνο άνθρωπο” χαρακτηρίζει την υποψήφια για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, μιλώντας στο Business Insider.

“Το ότι απλά είναι στα αριστερά σε σχέση με τον Ντόναλντ Τραμπ δεν την καθιστά ακριβώς ικανή να εκπροσωπήσει την αριστερά”, σχολιάζει ο Γ. Βαρουφάκης. “Είναι σαν να λες ότι ο Αττίλας ο Ούνος ήταν πιο αριστερός από τον Τζένγκις Χαν”, προσθέτει σκωπτικά. “Δε βγάζει και πολύ νόημα”.

Κατά τον ίδιο, η Χίλαρι Κλίντον έθεσε εαυτόν εκτός της “προοδευτικής πολιτικής” όταν υποστήριξε τον πόλεμο στο Ιράκ και όταν ως υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ συμμετείχε στην “καταστροφή” της Λιβύης και “πανηγύριζε” βλέποντας το βίντεο με το μέχρι θανάτου λιντσάρισμα “ενός πολύ κακού ανθρώπου” (εννοώντας τον πρώην ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι).

“Οποιοσδήποτε πραγματικά πανηγυρίζει βλέποντας το λιντσάρισμα ακόμα και ενός εχθρού, στο μυαλό μου είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος”, υποστηρίζει, και επισημαίνει ότι ένα ακόμα στοιχείο που απομάκρυνε τη Χίλαρι Κλίντον από την προοδευτική πολιτική ήταν το ότι “ταυτίστηκε με τη Γουολ Στριτ και τη μάχη που έδωσε μετά το 2008 η Γουολ Στριτ για να μη μεταρρυθμιστεί σοβαρά μετά την κατάρρευση που προξένησε”.