Ντέλια Βελκουλέσκου και Γ. Βαρουφάκης δίπλα δίπλα στο αεροπλάνο

Με την πτήση της Aegean στο Μόναχο

Ήταν άγρυπνη και ταλαιπωρημένη από το ξενύχτι των διαπραγματεύσεων στο Hilton. Ήπιε μια γρήγορη γουλιά καφέ στο VIP του αεροδρομίου και περίμενε την επιβίβαση.

Η Ντέλια Βελκουλέσκου, μαζί με τους άλλους της τρόικας, ταξίδευε με την πτήση της Aegean στο Μόναχο και από εκεί στην Ουάσιγκτον για την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ.

Οι αεροσυνοδοί την καλωσόρισαν και της υπέδειξαν τη θέση Α1 στην business class. Της πρόσφεραν τους «Financial Times» και έναν καφέ.

Περίμενε να ολοκληρωθεί η επιβίβαση, να κλείσουν οι πόρτες για την πτήση. Ξαφνικά λίγο πριν από την προγραμματισμένη αναχώρηση του Airbus εμφανίζεται ο Γιάννης Βαρουφάκης. Τα βλέμματα του Γιάννη και της Ντέλια διασταυρώθηκαν, αλλά έκαναν ότι δεν γνώριζε ο ένας τον άλλον. Ενας μορφασμός απορίας και δυσανασχέτησης εμφανίστηκε στο πρόσωπο της Ρουμάνας του ΔΝΤ όταν διαπίστωσε ότι ο κ. Βαρουφάκης θα καθόταν δίπλα της.

Οι επόμενες 2,5 ώρες πέρασαν με τον Γιάννη καθήμενο δίπλα στην Ντέλια και τους υπολοίπους εκπρόσωπους των δανειστών να τον κοιτάζουν αμήχανα. Όπως γράφει ο Βηματοδότης δεν αντάλλαξαν ούτε μια κουβέντα. Η Ντέλια έκανε ότι κοιμόταν, ο Γιάννης έβαλε ακουστικά και έπαιζε με το laptop του.