Άδωνις: Εγώ θα σας σώσω από τους σχιζοφρενείς που θα ψηφίσετε;

Για τις εκλογές, τις μετεκλογικές συνεργασίες, τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και τον Αλέξη Τσίπρα, μίλησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι δεν θα συμμετάσχει σε συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, επισημαίνοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι «ένα καλό παιδί που όλο το παρασύρουν».

«Εγώ, σε συγκυβέρνηση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, δεν μπορώ να μπω. Σοβαρότητα με τέτοια κυβέρνηση δεν γίνεται. Με τέτοιους φόρους, δεν έχουμε ελπίδα, διότι η ιδιωτική οικονομία δεν μπορεί να πάρει μπρος. Αν βγει η ΝΔ και η επόμενη κυβέρνηση έχει κορμό τη ΝΔ, ο μεν Τσίπρας λέει “τη δημοσιονομική προσαρμογή τη θέλω από φόρους”, εμείς λέμε “τη δημοσιονομική προσαρμογή τη θέλουμε με μείωση δαπανών και αντίστοιχη μείωση φόρων”. Αν είμαστε στην κυβέρνηση, ποιο από τα δύο θα γίνει; Εγώ ισχυρίζομαι πως αυτό το Μνημόνιο κατά γράμμα δεν βγαίνει. Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα δεν μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM.

«Έχει φορτώσει φόρους ο Τσίπρας το σύμπαν, γιατί έχασε 60 δις σε έξι μήνες. Το Μνημόνιο είναι του Τσίπρα και του Καμμένου, δεν είναι γενικά το Μνημόνιο. Το ψήφισα για να μείνουμε στο ευρώ και τη μέρα που το ψήφιζα είπα “δεν αποδέχομαι αυτά τα μέτρα, θέλω να πάρω την εξουσία για να τα αλλάξω”. Αν λοιπόν πάει ο ελληνικός λαός και πει “εγώ γουστάρω αυτούς τους σχιζοφρενείς”, θα τους φάει στη μάπα, εγώ θα τους σώσω πάλι;»

«Όταν ο Τσίπρας έκανε την αυτοκριτική του για τη συμφωνία της 20ης  Φεβρουαρίου είπε “με παρέσυραν οι Ευρωπαίοι”, μετά όταν τον ρώτησαν για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε “παρασύρθηκα με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου”, χθες είπε “με παρέσυρε ο Λαφαζάνης”. Αυτό το καλό παιδί ο Αλέξης, πολύ το παρασύρουν. Τον βρίσκουν χαζό και τον δουλεύουν, αλλά είναι καλό παιδί όμως, μην τον βλέπετε έτσι, τον παρασύρουν. Θα του δώσω καμία καραμελίτσα στο δρόμο, γιατί τον παρασύρουν τον κακομοίρη, δεν τον λυπάστε λίγο; Είναι δυνατόν να ψηφίσετε έναν πρωθυπουργό, που βγαίνει σε κάθε συνέντευξη και κλαίγεται ότι τον παρασύρει ο ένας και ο άλλος; Ρε, πρωθυπουργός είσαι, τι είσαι; Παιδάκι του Δημοτικού; Καλά, δεν ντρέπεται να τα λέει αυτά;», διερωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης.