Μηλιός: H συμφωνία είναι καταστροφική

Για την ανάγκη υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων έκανε λόγο το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός, ο οποίος όπως ανέφερε η συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση με τους εταίρους είναι καταστροφική.

"Τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας του κόσμου πλήττονται από τις πολιτικές των μνημονίων. Εμείς πρέπει να είμαστε μία κυβέρνηση που εκπροσωπεί την πλειοψηφία του κόσμου. Ο κόσμος που μας ενδιαφέρει, ο κόσμος της εργασίας, οι συνταξιοι, ενδιαφέρονται να έχουν ένα εισόδημα σε οποιοδήποτε νόμισμα", είπε ο κύριος Μηλιός σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA.

Στο ερώτημα τι εναλλακτική υπάρχει ο κύριος Μηλιός τόνισε ότι "σε μία πόλη που έχει βομβαρδιστεί, είναι πολύ δύσκολο να βγάλεις ένα μαγικό ραβδί και να πεις ότι η μαγική λύση "είναι αυτή". Πρέπει να συζητήσουμε συλλογικά για να βρούμε τη λύση".

"Η κυβέρνηση οδηγήθηκε στο να συνυπογράψει μέτρα που έχουν αυτό το χαρακτήρα. Το μνημόνιο που είναι μέρος της πολιτικής της κυβέρνησης, εξυπηρετεί την ολιγαρχία", συμπλήρωσε.

"Υπάρχουν δύο δρόμοι. Ο ένας είναι η λιτότητα, που σημαίνει ότι με ενδιαφέρουν μόνο τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου. Τα κέρδη είναι σε πολύ καλή κατάσταση που δημιούργησαν οι τράπεζες, η χρηματοπιστωτική κατάσταση. Επομένως βρισκόμαστε στον άλλο δρόμο που λέει ότι θα επέλθει λιτότητα για να πλήξει τα χαμηλότερα στρώματα.

Υπάρχει και μία άλλη πολιτική που λέει ότι θα πρέπει να προστατέψουμε την κοινωνική πλειοψηφία. Και ότι θα πρέπει μέρος των χρημάτων που λείπουν να πληρωθούν και από την ολιγαρχία", τόνισε ο Γιάννης Μηλιός.

Ο ίδιος απέκλεισε κάθε εναλλακτική λύση που σχετίζεται με τη δραχμή, ενώ όπως ανέφερε ο Γιάννης Βαρουφάκης ήταν εκείνος που οδήγησε με μαθηματική ακρίβεια την κατάσταση εδώ, συνομολογώντας την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου. "Δεν του ρίχνω ευθύνες, δεν αποφάσιζε μόνος του".