Βαρουφάκης: Η δουλειά μου εδώ τελείωσε

Η είδηση της αιφνίδιας για πολλούς παραίτησης του πιο διάσημου υπουργού Οικονομικών των τελευταίων χρόνων, έκανε σήμερα τον γύρο του κόσμου και έγινε παγκόσμιο trend στα social media. 

Μία από τις δεκάδες μονταρισμένες - χιουμοριστικές κυρίως - φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν ήταν αυτή, με το Γιάνη Βαρουφάκη να χαιρετά την ανθρωπότητα πριν ανέβει στο διαστημόπλοιο του και εγκαταλείψει τον πλανήτη, σαν ένα ανθρωποειδές που βρέθηκε στη Γη και ξεγέλασε τους πάντες.

Η φωτογραφία συνόδευε σχετικό χιουμοριστικό άρθο του ιστότοπου waterfordwhispersnews.com, που γράφει:" Ο Έλληνας πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης αποχαιρέτησε με ένα συναισθηματικό αντίο ένα μεγάλο πλήθος οπαδών του στην Αθήνα, πριν επιβιβαστεί στο διαστημόπλοιο που τον περίμενε για αν τον μεταφέρει πίσω στο σπίτι του, στον πλανήτη Zantlox, 470 εκατ έτη φωτός μακριά, στον αστερισμό του Ωρίωνα. Ο κ Βαρουφάκης, ο οποίος ισχυρίζεται ότι στάλθηκε εδώ από τους Γηραιούς του Zantlox "για να σώσει τη γη", ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό για τη συνεργασία και την υποστήριξή του κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών, ενώ διαχειριζόταν την τεράστια οικονομική του κρίση". 

Ενώ ήταν υπουργός, ο εξωγήινος ασχολήθηκε με μια σειρά σημαντικών θεμάτων μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του ΔΝΤ, διεξάγοντας ένα επιτυχημένο δημοψήφισμα που είπε όχι στα μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν στον ελληνικό λαό .

" Αλίμονο, η δουλειά μου εδώ τελείωσε και πρέπει να ταξιδέψω πίσω στον πλανήτη μου και αν τους ενημερώσω σχετικά με μια εκπληκτική πρόοδο σας. Σας ευχαριστώ όλους " συνεχίζει το φανταστικό άρθρο του ιστότοπου, το οποίο  έκανε retweet ο Πίτερ Σπίγκελ, των Financial TimesΜετά από ένα σύντομο έλεγχο συντήρησης , ο κ Βαρουφάκης χαιρετησε για μια τελευταία φορά το πλήθος, μπήκε στο διατσημόπλοιό του και απογειώθηκε με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς τον ουρανό...