Ο Άκης Τσοχατζόπουλος ούρλιαζε και ο Σημίτης τον κοίταζε ατάραχος

"Δεν υπάρχει δωροδοκία. Δεν δέχομαι ότι υπήρξε δωροδοκία. Είναι ψεύτικη η κατηγορία , στημένη, κατασκευασμένη" φώναζε εκτός εαυτού ο Άκης Τσοχατζόπουλος όρθιος δίπλα στον πρώην πρωθυπουργό Κ. Σημίτη ο οποίος τον παρατηρούσε ατάραχος να παραληρεί. Το παραλήρημα του κατηγορούμενου πρώην υπουργού διέκοψε το σχόλιο του Κ. Σημίτη ο οποίος απευθυνόμενος στον Άκη Τσοχατζόπουλο του είπε: " Όπως αποδείχτηκε από την πρωτόδικη απόφαση στο υπουργείο Άμυνας γίνονταν τα μύρια όσα. Αυτά έπρεπε να τα αναφέρεις..." Και αποχώρησε από το δικαστήριο ακούγοντας τον Άκη Τσοχατζόπουλο να επαναλαμβάνει " αυτά είναι ψέματα , τίποτα δεν αποδείχτηκε, δεν υπάρχει δωροδοκία"

Είχαν προηγηθεί πολλές παρεμβάσεις της προέδρου για να προχωρήσει η διαδικασία. 

Δείτε εδώ όλη την εξέλιξη της δίκης και την κατάθεση του Κώστα Σημίτη

Άκης: Θέλω να βοηθήσω το δικαστήριο να τα πούμε εμείς οι δυο πως γινόταν η διαδικασία. Το ΚΥΣΕΑ είναι το ανώτατο θεσμικό όργανο για τις ένοπλες δυνάμεις. Ορθώς ο κ. πρόεδρος είπε πως αυτό έγινε μετά τα Ίμια, διαπιστώθηκε η ανάγκη.

Πρ: Πιο γρήγορα...

Άκης: Θα με αφήσετε να μιλήσω; Δεν είναι δυνατόν να είμαι υπό απαγόρευση!! Θα πω εγώ τι θέλω όχι τι θέλω εγώ.

Ζήγρας: .....

Άκης: Να φροντίσετε για τους πράκτορες να μην παρεμβαίνουν εδώ μέσα...Οι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ δεν τίθενται υπό αμφισβήτηση. κ. Πρόεδρε εισηγήθηκα εγώ ;

Σημ: Ναι.

Άκης: Ναι και εγώ είχα το σύνολο των εισηγήσεων για την αμυντική πολιτική της χώρας. Τα μαζεύω από το Συμβούλιο Εθνικής Άμυνας και τα υποβάλλει ο υπουργός. Έχω παρέμβαση σε αυτή την διαδικασία; Ναι έχω την πολιτική ευθύνη αλλά δεν υπογράφω συμβάσεις. Όμως το ΚΥΣΕΑ έχει δική του απόφαση με βάσει των εισηγήσεις από τα επιτελεία! Άρα δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης ή δωροδοκίας ή άλλου τύπου στο ΚΥΣΕΑ. δεν υπάρχει δωροδοκία!!! Είναι κατασκευασμένη η κατηγορία.

Σημ: Όπως αποδείχτηκε από την πρωτόδικη δίκη στο ΥΠΕΘΑ γίνονταν τα μύρια όσα (οργισμένος)

Άκης: Τίποτα, τίποτα δεν αποδείχτηκε, συκοφαντίες μόνο....(ενώ ακολουθούσε από πίσω τον Σημίτη που αποχωρούσε".