Θεοδωράκης: Η Ελλάδα έχει πρωθυπουργό, δεν έχει κυβέρνηση

Δεν θα δεχθούμε να μπούμε σ΄συτή τη κυβέρνηση, είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο STAR , γιατί όπως είπε «όταν μπαίνεις σ ένα λεωφορείο΄πρέπει να ξέρεις τη διαδρομή του». Αποκάλυψε ωστόσο ότι στην συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα την επομένη των εκλογών, του πρότεινε να σχηματίσει κυβέρνηση από προσωπικότητες της ευρύτερης κεντροαριστεράς ξεπερνώντας τα κομματικά πλαίσια του ΣΥΡΙΖΑ. « Το επαναλαμβάνω και τώρα»είπε.

«Αν αντιλαμβάνεται ότι έχει περιορισμένα περιθώρια σήμερα ας το κανει και τώρα και θα τον στηρίξουμε. Εγω δεν θέλω να γίνω αντιπρόεδρος ή υπουργός»,υποστήριξε ο Σταύρος Θεοδωράκης και διευκρίνησε ότι σε μια τέτοια κυβέρνηση πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι ο Αλέξης Τσίπρας. « Η χώρα έχει πρωθυπουργό κι είναι ο Τσίπρας. Κυβέρνηση δεν έχει», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Οταν του ζητήθηκε να κρίνει τον Κώστα Σημίτη ως πρωθυπουργό , ο κ. Θεοδωράκης,αναγνώρισε την επιτυχία της συμμετοχής στη ευρωζώνη και την ένταξη τηυς Κύπρου στην Ε.Ε , θύμισε ότι είχε ζητήσει δημόσια να απάντήσει για το πλιάτσικο, όπως είπε, που έγινε από υπουργούς του.

Επέκρινε την κυβέρνηση για λανθασμένη τακτική που έχει οδηγήσει σε απομόνωση της Ελλάδας στην Ευρώπη.