Ξαφά: Δεν έχω πατριωτικό καθήκον να ρισκάρω τις καταθέσεις μου

«Δεν είναι πατριωτικό μου καθήκον να ρισκάρω τις καταθέσεις μου εφόσον δεν υπάρχει σχέδιο ανόρθωσης της οικονομίας» δήλωσε η Μιράντα Ξαφά, επικεφαλής της EF Consulting και πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, απαντώντας στις κατηγορίες ότι απέσυρε το σύνολο των τραπεζικών της καταθέσεων από την Ελλάδα.

Όπως είπε, σχετικά με το δανεισμό της Ελλάδας, «κανείς πιστωτής δεν θα βάλει χρήματα σε ένα καλάθι χωρίς πάτο, χωρίς πορεία εξυγίανσης των δημοσιονομικών και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Η κυβέρνηση θέλει να πάρει εισπρακτικά μέτρα, όχι μεταρρυθμίσεις».

Ενώ τόνισε πως αν η κυβέρνηση δεν ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές της, μόνη εναλλακτική είναι η έξοδος από το ευρώ. «Αν δεν ξεπεραστούν οι κόκκινες γραμμές η μόνη εναλλακτική είναι το Grexit. Η κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι θα κρατήσει τη χώρα στην ευρωζώνη και ότι θα σκίσει το μνημόνιο, αυτά τα πράγματα είναι ασύμβατα» προειδοποίησε κ. Ξαφά, μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

Η κ. Ξαφά τόνισε μεταξύ άλλων: «Έχει σπαταληθεί παρά πολύ χρόνος για το πώς θα αποκαλείται η τρόικα και το μνημόνιο. Είμαστε σε κρίσιμο σημείο, μένει λίγος χρόνος, και δεν διαφαίνεται ότι η κυβέρνηση έχει πρόθεση να ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές. Ο ίδιος ο κ. Ντάισελμπλουμ και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ είπαν ότι υπάρχει σχέδιο Β’ για την Ελλάδα.»