Κασιδιάρης: Ορθώς είμαι στο εδώλιο αλλά μπουνιές δεν έριξα

Ορθώς είμαι κατηγορούμενος αλλά δεν υπήρξαν γροθιές, είπε ο Ηλίας Κασιδιάρης στην απολογία του.

Στην κακιά στιγμή απέδωσε ο Ηλίας Κασιδιάρης την επίθεση σε βάρος του Λιάνας Κανέλλη απολογούμενος για το χαστούκι. Μάλιστα, αρνήθηκε κατηγορητικά πως χτύπησε τη βουλευτή του ΚΚΕ με γροθιές επιμένοντας ότι επρόκειτο για χαστούκι.  "Ορθώς είμαι κατηγορούμενος αλλά δεν υπήρξαν γροθιές", είπε.

"Απαντώ σε αυτό που είπε ο κ. Εισαγγελέας εάν ένας άνδρας νομιμοποιείται να χτυπάει μια γυναίκα; Κατηγορηματικά όχι, εάν όμως κάποιος βρισκόσασταν στη δική μου θέση θα είχε και αυτός μια άσχημη στιγμή" είπε ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής υπογραμμίζοντας πως αναγνωρίζει ότι " η συμπεριφορά μου δεν είναι η δέουσα". " Ξέφυγα με την κυρία Δούρου...Δέχθηκα χτύπημα όμως με κάποια έντυπα στο πρόσωπο. Φαίνεται και ο σπασμός στο πρόσωπό μου" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος και συνέχισε " Ασφαλώς και δεν υπήρξαν γροθιές, ένα χαστούκι στο πρόσωπο της κυρίας Κανέλλη και δυο στον αέρα. Ούτε κοκκινίλα υπήρχε ούτε μώλωπας. Δεν μπορεί να δικάζομαι για επικίνδυνη σωματική βλάβη.Ορθώς είμαι κατηγορούμενος αλλά δεν υπήρξαν γροθιές.».

Εισαγγελέας: Ακριβώς μετά τι έγινε;

Κασιδιάρης: Έφυγα, ούτε φώναξα ούτε χτύπησα κανένα αυτά είναι ψεύδη. Είχα νεύρα και προτίμησα να αποχωρήσω.

Εισαγγελέας: Ψάξατε την κυρία Κανέλη;

Κασιδιάρης: Δεν υπήρχε πρόθεση από την πλευρά της, όταν συναντάς ένα τοίχο αντιδράς αναλόγως. Εάν δεχθώ συγνώμη θα ζητήσω συγνώμη.

Νωρίτερα κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης του Ηλία Κασιδιάρη ο ιδιώτης ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης ο οποίος υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο χτύπημα θα μπορούσε να επιφέρει μόνο απλή σωματική βλάβη. " Δεν θα μπορούσε να προκαλέσει αιμάτωμα. Μόνο  ελαφριά, ασήμαντη βλάβη θα μπορούσε να προκαλέσει....

Η διαδικασία θα συνεχιστεί με την εισαγγελική πρόταση.