“Όχι” στην κλήτευση Βενιζέλου ως μάρτυρα στο Ειδικό Δικαστήριο

"Οχι" στην κλήτευση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, και των υπόλοιπων
μαρτύρων που πρότεινε η εισαγγελέας αποφάσισε το Ειδικό Δικαστήριο.

"Ανά πάσα στιγμή η απόφαση είναι ανακλητή" είπε ο πρόεδρος.

Η εισαγγέλεας του Ειδικού Δικαστηρίου, Ξένη Δημητρίου, πρότεινε την κλήτευση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και ακόμα τριών προσώπων, του Νικ. Παναγιωτοπουλου, πρώην στέλεχους του ΣΔΟΕ, του Χρ. Αθανασίου, και της Σμαράγδας Πιτένη, αναπληρώτριας διευθύντριας Δημοσίων Σχέσεων του υπουργείου Οικονομικών, που ταξίδεψε στο Παρἰσι για να παραλάβει το δεύτερο cd με τη λιστα Λαγκαρντ.

Παράλληλα, απορρίφθηκε και το αίτημα της εισαγγελέως να ζητηθούν από το υπουργείο
Οικονομικών, τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ και το ΠΑΣΟΚ όλα τα usernames υπαλλήλων που υπηρέτησαν σε γραφεία υπουργών για να διαπιστωθεί ποιος είναι ο USER V που άνοιξε το στικακι στις 8-7-2011.

Νωρίτερα, το άνοιγμα της λίστας Λαγκάρντ από τον υπολογιστή του γραφείου της παραδέχτηκε η γραμματέας του Ευαγγ. Βενιζέλου από το 2005 έως σήμερα, Σοφία Μπέλμπα.

Η μάρτυρας κατέθεσε ότι άνοιξε δύο φορές το usb προκειμένου να βεβαιωθεί ότι ήταν το σωστό.

Το 2012, όταν της το ζήτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, η ίδια έψαξε το σημείο που είχε κρύψει το στικ και “το βρήκα ανάμεσα σε άλλα νομίζω τρία. Για να βεβαιωθώ ότι είναι αυτό το έβαλα στον υπολογιστή μου και άνοιξα μηχανικά ένα αρχείο". Εξήγησε πως την επόμενη ημέρα "του το έδωσα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Το έβαλε σε φάκελο και το έστειλε στον πρωθυπουργό".

Η μάρτυρας υποστήριξε πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος "προσωπικά στην κατοχή του δεν το κράτησε καθόλου", επιβεβαιώνοντας ότι η ίδια είναι ο χρήστης με τον κωδικό "Σοφία", που προέκυψε ότι είδε αρχεία της λίστας Λαγκάρντ.